mandag 30. juli 2018

Sommeren oppsummert

Tidenes sommer og god timing på ferieukene oppsummerer denne sommeren for vår del. Det fine været har gjort at sommeren har blitt spesiell på andre måter også, blant annet har vi brutt viktige sommertradisjoner. 

Størstemann har feriert sammen med oss bare deler av ferien og kjørt egen bil til og fra - med egne utflukter under oppholdet. Uvant for opphavet at han ferierer alene, det er dessuten en viss uro hos opphavet for den lange roadtripen.

Det som som var spådd som tidenes myggår, etter en svært snørik vinter, tørket bort. Det ble derimot kleggen (bromsens) og blindingens år. Den surret rundt oss hele tiden og var umulig å bli kvitt. Særlig plagsom på stranda og under bading, den er ikke redd for vann.

Tørken medførte tørrsvidde plener. Store gulsvidde områder og minimal vekst har gjort at vi i år ikke har klippet plen i særlig grad. Minstemann hadde litt inntekt av plenklipping første uka, ellers har han gått permittert. Tørken sto likevel ikke i veien for at vi sådde deler av gressmatta som grodde dårlig i fjor og nysåing der platten lå bak lillstugan. Bildet (tatt av skolfrugan) viser onkel i vanning på den gammeldagse måten i og med at vannet er avstengt ifm arbeidet på badet.

Lite folk i grenda. Både skolstugans folk og tantefolket i rødstugan kom i siste ferieuka vår, noe som særlig minstemann fikk merke. Han kjedet seg nok litt mens han ventet. Det bedret seg da broren kom. Mang en time er brukt på loftet foran playstation og bilspill med ratt og pedaler, - en svært rotete innretning.

Ingen tur til Oulu eller Luleå for oss i år. Vi hadde ingen sommerdager å sløse på biltur og ble hjemme, - på stranden. Rart å komme hjem uten å ha salgskupp i bagasjen
.

Gutta dro alene på rallycross og koste seg der uten foresatte. De dro også til Haparanda på veteranbilevent uten opphavet.

Årets nye prosjekt,  igangsatt eller under planlegging:
- utvidelse av spiseplatten; nye møbler og muligheten for å bordsette mange har medført behov for utvidelse, noe som skal prioriteres :)
- badet får et ansiktsløft
- pallekrager og "gartnerkrok" med sittegruppe skal ferdigstilles
- fasaden skal også få et løft, både rundt kjellervindu/mur og selve panelet.
- maling av lillstugan, rekkverk, rensing og beising av platt mm (gammelt prosjekt men solsteiken og varmen forhindret dette denne sommeren)
- klesbod skal utbedres



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar