mandag 30. juli 2018

Supersommeren fortsetter

Siste ferieuka holder været seg stabilt - sol og varmt. Med varmt menes temperaturer mellom 26 og 32 røde. Varmepumpa er snudd til AC og viftene går for fullt. Det jobbes ikke i gulstugan - det ferieres og frevis er flittig besøkt. Vi får også en båttur og strandhugg på Kallskär.

Vi startet uka med enda et kvalkjøttkalas, med nye gjester og samme vær, meny og omgivelser. (Dog ulik dessert siden mixeren paia. Dårlig Boschprodukt, den er naturlig nok lite brukt). Denne gangen var det våre svenske grannar i gulhuset og tantefamilien som kom og fylte rødstugan etter at opphavet dro til gamlelandet for bilpleie. Skolstugans folk var også invitert, de rakk ikke "åpninga" siden de var på transportetappen Tromsø - Båtskjærsnes. De kom etterhvert og var hjertelig tilstede. Nok en trivelig kveld som vi gjerne tar reprise på. Minstemann var veldig fornøyd med å få stugene fylt opp med jevnaldrende. Han hadde ventet lenge på fiskekompiser og middagen var knapt fordøyd før første fisketur til båtbrygga var et faktum. Det resulterte i en gjedde til tantegutten.


 

Dagen etter var det tidlig opp og pakke for båt-og strandliv. Vi var invitert med i båten til Lena og Kjell, våre snille naboer. Havet lå blikkstille og brisen var varm. Herlig med luft i håret under overfarten til Kallskär der vi gjorde strandhugg. Der finnes klart, rent vann og fin sandbunn. I år var det også riktig varmt i vannet. Langgrunn strand gjorde at man måtte langt ut for å kjenne på virkelig svalende vann. Det ble en 5-6 dukkerter under dagsoppholdet. Herlig! Eneste aberet var kleggen (bromsen) - den var over alt og ventet over vannoverflaten om du forsøkte å dukke fra den.  Vi grillet lunsj og nøt ettermiddagen. Størstemann brant seg litt, så han fikk skyss hjem før oss andre med en annen båt. På hjemturen tok skipperen en ekstrarunde på yttersia av Kallskär og ned mot Frevisören. Helt nydelig tur! Godt med fart og vind i håret når havet ligger blikk og vindene er varme.

 

 

 

 





















Dagene som fulgte brukte vi på Frevisøren - alt for hett ved huset. På stranda traff vi våre venner fra Folketshusvegen, Skolstugan og tantefolket i rødstugan. Sosialt og trivelig. Gubben slet ut en strandstol, det og nye kjøleremedier måtte kjøpes inn for å kunne holde en viss standard på strandlivet. Vår strandoppakning er omfattende det ser ut som vi drar på et flyttelass. Onsdag ettermiddag kjørte eldstemann hjem, han hadde planer med kompiser for helgen og hadde fått stor nok dose svensk sommer (litt svidd). Den siste dagen før hjemreise la minstemann ned veto mot frevis, han var lei. Hakk i almanakken: det har aldri skjedd før!


Torsdag kveld, fristet frugan og onkel Geir skjebnen og la på tur gjennom lysløypa til Gölihatten. Oddsene lå til rette for at klegg og mygg kunne få et herremåltid. Det var insektsspraying på alert-nivå før avgang. Frugan var kjentmann og stifinner - onkel var førstereisgutt på etappen. Det ble en aldeles nydelig tur - der vi møtte nesten like mange frosk (3 stk) som flygende insekt.

 

 



Fredag ettermiddag fikk vi storfint besøk på terassen av Aron med mamma og mommo. En nydelig liten tass med hangup på biler. Vi fikk forsynt han med biler og damene med litt vin. Angelica hadde med deilig nybakt fika - vi koste oss veldig med Aron som blikkfang.














Vi var invitert i selskap i skolstugan. Vi feiret innvielse av nydoen. Den gamle hadde paia og forårsaket vannlekkasje. Den nye var på plass i all sin lekkerhet og det skulle feires. Beklageligvis hadde også varmtvannsheateren også paia, så de var uten varmtvann og oppvaskmaskin under festen og noen dager, men det stoppa ikke vertskapet. Vi fikk nydelig servering og god bevertning (note to self; må be om oppskrift). Godt å være gjest også der.


 

Lørdag før vi dro fikk frugan plantet et tre (avlegger av en busk som Monkan felte), mens gubben fullførte demontering av badet som han startet dagen før. Det kommer "mattleggare" og legger nytt belegg på gulvet. Da kan vi endelig få en dusjen helt opp i hjørnet, og det vil gjøre forskjell i det bittelille badet. Vi gleder oss til å se resultatet på neste tur.

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar