tirsdag 19. juli 2011

Annenhver dag - helt greit!

Siste uka har vi hatt solingsvær annenhver dag. For vår del har det vært helt greit, - vi har mange prosjekter å gjøre innomhus. For en nordlening som MÅ være ute når det er finvær, er det eneste måten å få gjort domestic duties.

Uka startet med Happistur - stort sett kun for proviantering og skruer, spiker og turen i seg selv. Det ble gjort spennende innkjøp som frugan skal blogge om neste år! Vi endte opp på en restaurant i Haparanda sentrum, ved branntårnet. God og rimelig mat. Frugan og gubben spiste kinesisk, mens guttene valgte pizza. Kan trygt anbefales for alle som ønsker annen næring en Frasses og Max kan tilby.


Det ble retur til Haparanda tidligere enn vi hadde tenkt, - vårt gamle kjøleskap paia den 13. Var det tilfeldig? Dermed måtte vi tilbake til El-giganten. Der fikk vi nytt kombiskap, dermed kunne vi tine av fryseskapet som hadde "kul" av nedising. Var utrolig "trivelig" i kjøkkenet under bytteprosessen, med et skap på "tilvenning", et skap på avising og ett på retur.

Resten av uka er tilbrakt ved stugan, med unntak av småturer til Kalix for diverse byggevarer. Vi har fått ferdig verandaen, med rekkverk og baktrapp. Trapp på framsia må vente til neste år, når neste platt er lagt i forkant av verandaen. Hele stugan er dessuten blitt knallgul - gult er kult! Fasaden ser nå mye bedre ut og planlagt malingsarbeid er gjort unna - hurra!

Frugan har brukt hver kveld hele uka på loftstrappa. Det har vært en tidkrevende prosess. Gammel tretrapp, - i bruk! - som trengte TLC. Baksia på et gammelt belegg lå igjen i trinnene. Der måtte "hårene" fjernes med skrape, før limfjerner ble smurt på limrestene. Dette ble skrapet bort og lakken ble pussa ned. Så ble det lagt to-komponents supersparkel med 5 minutters herdetid i hakk og rifter. Utrolig kjip masse!! Deretter ble annethvert trinn malt med oljemaling (24 timers tørk!) - i to strøk. Vi sover på loftet og trengte adkomst, derfor annethvert. Nå er vi begynt å legge lys grå farge på grunninga og ser enden på arbeidet. Takk og pris!


Trappa var ikke et helt planlagt prosjekt. Det var derimot loftsgangen som vi tapetserte i fjor sommer. I år skulle vi legge nytt gulv der, og rullen med vinyl har ligget en uke på trammen. Frugan fant det best å male trappa før nytt, fint belegg ble lagt i øverste del. Skal jo ikke ha malingsgris på ny-gulvet! Nå har vi revet oss ned til det opprinnelige gulvet, et pent tregulv som kunne latt seg pusse og preparere. Men, langs veggene er det ikke pent - bl a pga gammel lekkasje i yttervegg og manglende trebord der radiatorrørene en gang kom opp. Vi gjør det enkelt og legger nytt.











Forleden høst satte vi inn ny dør og nytt vindu på vårt soverom.  I år har vi lagt nye plater på denne vindusveggen, etter å ha revet bort diverse lag med tapet og malerpapp. Onkel og gubben rev seg helt inn til virket, og det finnes sikkert interiørentusiaster som er tøvete nok til å mene at man skulle beholdt veggen slik - røff, rustikk og med patina. Vel, ikke vi! Nå har veggen fått plate og tapet.  Det ble veldig fint med en gammeldags rosetapet. De gjenværende veggene skal få bli, tapeten der blir overmalt i nytapetens bunnfarge. Frugan har hentet fram farmors heklede sengetepper - rommet skal bli nostalgisk og romantisk med blondegardiner osv osv.
















Som det ble sagt innledningsvis har ikke bare vært dårlig solevær denne uka, vi har kost oss på de gode dagene. Søndag var vi hos grannen og spiste hjemmeodlet jordgubb med grädde. Nyydelig - årets første for oss!


2 kommentarer:

  1. test! mange tilbakemeldinger om at man ikke får lagt til kommentarer...

    SvarSlett
  2. Great colours. Your house looks like new now :)

    SvarSlett