søndag 1. juli 2018

Sommerferiestart - akklimatisering

Det var et forfrossent trekløver som la ut på roadtrip til sommarstugan lørdag formiddag, - på selveste St Hansaften. Juni i Tromsø var rekorddårlig med et fåtall soltimer og en gradestokk som sjelden kom seg over 7-8 røde grader. I Skibotn lå det nysnø på fjellene og opp mot Kilpis pep alarmen i bilen om mulig glatt vei pga temperaturer under 4 grader. 

Noen sov seg gjennom værtraumene på på turen...

Framme i stugan i kveldinga fikk vi pakket ut rekordstor bagasje og installert oss før ferden gikk til rødstugan på deilig middag. De hadde også satt på vann og varme til oss - så oppholdet fikk en pangstart. Ja, for ikke å snakke om at vi kom til tosifrede temperaturer på +sida!


De første dagene gikk til hagearbeid og akklimatisering med rigging av hagemøbler, drivbenk av pallekrager osv. Bestefar hadde klippet plenen, sånn at hagearbeidet var forholdsvis lett. Litt luking, kantklipping og planting var alt som skulle til for nogenlunde presentabel hage. Drivbenken ble satt bak lillstugan, der den gamle "krise-platten" ble lagt mens dreneringsgrøftene sto rundt hovedhuset. Hegga som står foran platten ble kraftig tupert slik at sola når plantene store deler av dagen.


Vi fikk også tatt turen til Gölihatten for å prikke inn bikinifasongen for SK2018 - fin tur selv om formålet feilet.

  

Vi nøt å kunne være ute og første uka var det i regel frokost og lunsj på terassen. Ikke sjelden vin heller. Sk 2018 og justering til sommermodus var ikke lett og forene. Dogmen ble da: mat og vin gjør fin.

  

Vi brukte ikke all tid ute - vi rak også rundt på ulike oppdrag i Kalix og Happis. Bl a fant vi fine nye utebord til spisegruppa på IKEA. Eller dvs det siste bordet i en kampanje - liketil utstillingsmodellen. Det medførte at bestemor og bestefar ble sendt på handleoppdrag etter at gulstugetrioen dro utenlands. Status fra dem var: Mission accomplished!

  

Samme dag som de gamle gjorde handel for oss, satte vi oss på charterfly til enda varmere strøk. Dette som en direkte følge av en heller dårlig sommer i fjor der sydenbilletter ble garantien på god sommer i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar