mandag 16. juli 2018

Tilbake til sommeren!

Vel tilbake i Sverige ventet sommeren på oss - med mange grader opp i tyvetallet. Og vår største arving ventet også. Han var kommet kvelden før, i egen doning, og hadde fått forpleining i rødstugan hos bestemor og bestefar. 

Vi dro fra flyplassen samtidig som Sverige spilte sin siste kamp i fotball-VM, noe vi kunne merke i folketomme butikker på Storheden som vi var innom på hjemvei. Ikke lenge etter at vi var gjenforent med avkommet og fått vår velfortjente afternoonwine fikk rødstugan kaffebesøk av fetter Per-Ivar med familie. Hyggelig å møte dem og hilse på siste gutt i arverekka deres - som teller 4 i tallet. Vi håpet å få dem med på kvalkjøttkalas, men det må vente til et annet år. (Fotografen var bortreist under deres besøk, dessverre..)

I dagene etter Rhodos returen fortsatte vi på arbeidet med rydding og organisering av bortstua saker. Blant annet ble vi kvitt bassengutstyret gjennom salg på FB. Mye plass frigjort bare der. Ellers hadde vi første uka kjørt flere lass på fyllinga etter å ha fått lånt altanaboenes henger, slik at vi faktisk så gulvet i boden. Der fant vi en utedusj kjøpt for mange år siden, med ambisjon om å montere ved bassenget. Bassenget fikk en kort karriere og dusjen ble stuet bort. I år satte vi den opp - og gubbens putring og skepsis ble gjort til skamme - den er veldig praktisk og gir behagelig vann, enten du trenger avkjøling eller sandskylling.


Vi fortsatte arbeidet rundt pallekarmene, med såing og legging av gamle teglstein (som kom fram under ryddingen) rundt karmene. Gjenbruk altså! Dette har vi tro på blir flott. Og innholdet i pallekravene hadde vokst mye den lille uka vi var borte. Imponert! Frugan gleder seg med videre arbeid med pallekragene og ser at om det plantes tidlig, vil vi kunne supplere matauken litt. Godt og artig.












Dagene ble varmere og varmere ut over uka, noe som medførte at arbeidsiveren la seg og strandlivet tok seg opp. Vi var flere dager på stranden på frevis og kjølte oss i vannet. Det var rett og slett for varmt i husveggen.





 

En nydelig kveld i begynnelsen av uka hadde vi kvalkjøttkalas med våre tromsøvenner i Folketshusvegen, altanaboene og bestemor og bestefar fra rødstugan. Det var god mat, godt selskap og svært hyggelig stemning. Værgudene var på vertsskapets side, varmt og vindstille og knapt en klegg å se (kleggår). Vi går for reprise neste år!

 

  

 



Lørdag ettermiddag hadde frugan og gubben søkt skygge under nyinnkjøpt parasoll - ja, frugan kapitulerte og gikk til innkjøp av skygge, noe som før har vært erklært forbudt.. for en sen smørgåstårtalunsj. Mens vi satt der og nippet på duggfrisk hvitvin rullet en bobil inn i gården og vi fikk trivelig besøk. Per og Astrid var på helgeroadtrip og stakk nesen innom. Senere spiste vi middag med dem på NL Restauranten på Frevisøren. Veldig hyggelig ettermiddag og kveld.
 
 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar