tirsdag 16. august 2011

Sår for vår - snart gröna lund!

Vi har lagt bak oss en langhelg i stugan, om enn litt amputert da vi returnerte en dag før planlagt. Stugan sto som vi forlot den, og jaggu var ikke samme sola og varmen på utsia også. Snakk om å konservere sommerfeelingen, det var som å gå rett tilbake i sommerferien på en plass der tia har stått stille.


Målet for turen var først å fremst å få sådd gress. Om det såes på høsten, vil natteduggen stå for vanninga og gressmatten rekker å bli grønn før snøen. Dermed har man grønn matte når våren kommer. Hur bra som helst!! Vi satset iallefall hardt på høstsåingsmetoden og brøt på 6 kg plenfrø. Vi blandet 2 sorter for å helgardere litt. Det virket ikke som "eksperten" på utsalget kunne dette han heller, han så passe tvilrådig ut. Måtte inkompetansen ikke slå gjennom... Grannen Kjell er snill og hjelpsom, og ordnet et par lass matjord til vi kom. Han planerte også jorda med traktoren og lånte oss trommel for å gå over sålaget. Nå mangler bare litt mer grus og subb inn mot husmuren, så er vi i mål på akkurat dette prosjektet.


Det andre viktige oppdraget var å klargjøre vegger for elektriker som var på "befaring". Sjølfolkets  soverom skulle males og tapetseres. Det vil si bare en liten veggbit med tapet, resten maling. Etter at vi fikk ferdig vinduveggen, ble det klart at de andre veggene måtte ha en fornying. Dette skulle vi få på plass etter å ha revet det gamle elektriske anlegget. For da kunne vi endelig sette nytt elektrisk anlegg i bestilling.  Grunnlaget viste seg for dårlig å jobbe med, så vi fikk ikke tapetsert og malt i denne omgangen. Det må rives å legges nye plater og veggfornyer. Altså; ny høsttur. Heldigvis! Kommer før vinteren, vi har bare satt elektrikeren litt på vent. Strengt tatt bør vi vel se etter ny-plenen også!

Nevnte jeg jobb med den j#¤%& trappa? Joda, klart, mere trappejobb! Denne gangen la vi trappe-teppe-neser i trinnene. Sælvklæææbende halvmåneformede sådanne, - det skulle jo være kurant med litt tilskjæring. Trodde vi. Men det er en svingtrapp og tesen om å legge alle med utgangspunkt i senter ble satt alvorlig på prøve. Noen trappetrinn er meget grunne der svingen er kraftig, også i senter. Over til andre tese; legge med samme avstand fra ytterkant - den sia der trinnene er dype. Ble ganske fort forkastet som ubrukelig. Det så  ikke pent ut! Tese tre; legge i linje fra det ene til det andre trinnet, tilpasset trinndybden og det naturlige fotefaret. Dette ble metoden som fungerte best. Dog i kombinasjon med de øvrige teser og en dose visuell justering. Ser nå ok ut, er god å gå i, og er heller ikke farlig glatt lengre. Frugan er IKKE innstilt på mer jobb i trappa - skulle så skje vil det bli vurdert rulletrapp eller heis.

Lørdag var vi hos Monika på utemys og fika. Det varte til lys morgen da bålet døde ut. OG det var trivelig! Såpass trivelig at det gikk seint med arbeidet søndag før vi dro. På turen hjem - en tropisk dag btw - var vi innom IKEA og ordnet ting til jentebadet som er under oppseiling hjemme. Happy sunday!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar