mandag 2. april 2012

Motorisert påske?

Etter 2,5 dag i stugan er status; - fantastisk vær og godt med fri!! Frugan syntes vi kom sent avgårde fra Tromsø. Lørdag og ikke fredag, etter 12 tilogmed! Resultat; sen ankomst å lite annet å gjøre enn å pakke ut og få huset i gang. Helt klart bedre å komme ned sent fredag kveld/natt, sånn at lørdagen er fri og disponibel. Men siden tilværelsen ellers er så strålende gul dveles det ikke lenger ved det annet enn å huske det til neste gang.


Folket i Törestugan hadde vært så grei å frakte ned eldste arvings nyervervelse; minimoped eller på godt norsk; "knallert". Etter å ha fått opp grønnsåpe- og kyllingfaktoren i stugan søndag, var det rett og slett ingen vei utenom å dra til Töre å hente doningen, - tross strålende påskevær. Noen var veldig spent... Det var veldig trivelig å være i blåstugan i Töre, vi ble traktert med middag, vafler og godt selskap. Vi ble mye lenger enn planlagt og rakk såvidt butikken i Kalix på retur. Det ble bare en liten prøvetur på mopedeieren etter hjemkomst. Grannen kom innom og det ble en hyggelig kveld ved kjøkkenbordet.


Dagen i dag ble todelt, og begge deler like hyggelig. Del en: grave frem terassen og nyte varm vårsol. Herlig, herlig! Måtte vi få muligheten hver dag! Sola varmer skikkelig godt i leveggen. Gubben kunne selvsagt ikke sitte rolig, så grannen kom over og var selskapsdame. Sammen kunne vi høre gubben traktere motorsagen, - han innledet såvidt årets bjørkemassakre. Farlig og bra! Bra fordi snøen har hard skare og trær og grener som faller, vil ikke kunne skade ny-plenen. Farlig av åpenbare grunner... Vi krysser fingre for resten og at vurderingsevnen er god når risiko skal anslås og fall beregnes.


Ellers kunne vi høre arvingens knallert kjøre opp og ned gaten - han er veldig fornøyd med investeringen og veldig klar for litt burning. Lillebror har liten forståelse for at han ikke kan få kjøre alene, han mener absolutt at han er kompetent fordi han "faktisk har kjørt like fort på vanlig sykkel". Mangel på kunnskap om trafikkregler og liten evne til å lese trafikkbildet regnes ikke for holdbare argumenter på den kanten. Hittil bæres husfreden av løfter om at han skal få kjøpe seg likeens når sykkellappen er i boks..det er en stund til. Oppsummert; lyden av motor har preget dagen og det undres om ikke den lyden vil prege hele påska?



Del to: Happis med IKEA, Iittala, Maxi mm. Vi fikk det meste av det som sto på lista, men heldigvis ikke alt! Det betyr at vi med god samvittighet kan gjenta turen. Utrolig lite folk en mandags ettermiddag, det var veldig ok å handle under sånne vilkår. Nå er varene pakket ut, montert og satt på plass..

Vi er kommet i god orden og er nå klar til ta imot påskegjester fra Tromsø onsdagskveld. Et utrolig spennende besøk som antas ende med at vi får nye naboer i sørenden. Mer om det senere.


1 kommentar:

  1. Ser hærlig ut:)) Kos dokker!
    Gledings til vi drar nedover:))

    Klem!

    SvarSlett