lørdag 13. oktober 2018

En snabb sveng i oktober

En torsdagsettermiddag i oktober vender gubben og frugan igjen nesen mot stugan. For å ferdigstille badeprosjektet og stenge for vinteren. 

I bilen har vi bl a stein og en dass. Dassen skulle vært med forrige tur, men ved lasting ble den tatt ut av emballasjen og skader i porselenet medførte reklamasjon og ny forsendelse. Ingen barn i baksetet på denne turen heller, - høstferien ble tilbrakt i byen med Mezzofortekonsert som feriehelgas høydepunkt. Det var dessuten lunken interesse for roadtrip fra minste arving. Han var hos P siden storebror var på firmatur i Garmish.

Som vanlig kom vi seint - glatt og tåkete siste biten, vi syntes det gikk treigt.

Gubben gikk igang med montering av dusj, mens frugan prøvde å koble seg på jobb (uten særlig hell). Det viste seg imidlertid vanskelig å montere dusj uten monteringsanvisning. Den lot seg heller ikke finne på nett. Vi hadde oppbevart 3 esker dusj i ett år og husket ikke hvor den eventuelt var lagt. 













For å avkjøle topplokket dro vi til Kalix for å hente nødvendige deler til badet, samt "harryjulehandle" litt. Det Vi fikk iallefall kompensert sukkeravgiften og fylt alkoholkvota for å si det sånn... Vi lastet av varene hjemme og bestemte oss for å dra videre til Haparanda og handle oss ferdig der, slik at vi kunne dra tidlig hjem om vi ble ferdig allerede lørdag. Turen gikk innom Ikea, Rusta og ICA. Enda mere jul og enda mere harry for å si det sånn! Herlig!!

 
 
Fredagskveld ble rolig - dagen hadde vært hektisk. Kjell var innom og gubben fikk hjelp til å tilpasse noen skruer/vinninger. Vi bestemte oss for å ferdigstille neste formiddag og reise hjem på ettermiddagen slik at søndag ble en hel dag hjemme. Badet ble ferdig lørdag, med unntak av maling av lister og nye foringer i vinduet. Det kommer til våren når været gjør det mulig å være ute med sag.





Her er tre dass i omløp, nydoen inne, den midlertidige på trappa og gammeldassen på gårdsplassen. De som ønsker dass til hageinstallasjon kan bare komme å hente. (Einar?)










Adventsstjerner ble montert i stue og på loft før avgang. Hyggelig med lys i mørketida.

Vi tok hjemvei allerede ved 1-tida og var hjemme til lørdagsunderholdninga. For andre gang i stugehistorien ble vi stoppet i tolla. Det tøt ut ikeaposer og julevarer - stasjonsvogna var så full at klesbagen sto i baksetet. Tolleren spurte om vi hadde affær, noe vi avkreftet. Han ønsket oss god tur videre og ristet på hodet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar