onsdag 20. april 2011

Dymmelonsdag

Luleå sentrum - husker de å ta inn klesvasken før høytiden starter?

Pyntet påsketre

 - kalles onsdag før skjærtorsdag i Sverige. Såvidt vites har vi ingen navn tilsvarende dymmelonsdag. Eller?? Trenger du fakta om påsken til quiz eller lavmælte rødvinssamtaler, så ta med dette:  påska er så sen som det praktisk er mulig, nesten. Påskedagen kan inntreffe tidligst den 22. mars og senest 25. april. Middeldato er den 9. april, men den mest frekvente dagen for første påskedag er 19. april. Kilden for denne kunnskap er her, om noen skulle ha lyst å opponere.





Teknikens Hus

Første dag med overskyet og vi nyttet høve til å dra til Luleå - guttene var lovet tur til Teknikens Hus ved første "værhøve". De minste var altså hur glad som helst for litt skitvær! Teknikens Hus ligger på campus til Luleås tekniske universitet, og er et vitensenter med eksperiment for barn i 2 etasjer. Vanskelig å beskrive - det handler i hovedsak om arti for ongan!
                                

                                                          
                            

første etasje - bølgekraftverk, papirproduksjon bl a
Etter vår intellektuelle oppbygging gikk turen til sentrum for en prommis i gågaten, og en tur innom Smedjan og Strand. Det er ikke til å unnslå at det var en pose eller to i bilen da vi forlot stan til fordel for Storheden. Kårfolket kjører harryhandel og da var det noen ærend på Rusta, Jula, Biltema etc. Det er med viten og vilje og med deres beste i tankene at jeg utelater hovedærendet på Rusta! Frugan gikk på en kjempesmell på Cervera, der hun hadde tenkt å gjøre kupp på et kostbart kokekar. Status for den transaksjonen er: avbrutt! Det var tilnærmet dobbel pris av norsk pris.

Da kan vi krysse for en av guttenes viktigste "things to do" - kun en stor gjenstår. Er vi heldige og får flere gråværsdager kan det hende at vi også får fullført et tapetseringsprosjekt som startet midtsommers i fjor. Værmessig gjelder; aldri så galt..osv.

Ellers er det verdt å nevne at vi overlevde gårdagen og det som skulle vise seg å være en aldeles grusom kake. Bakt av frugan til ære for stugans gubbe som var jubilant på datoen som er mest frekvent som påskedag. Mulig han etter den kaka har mistet troen på sin status hos bakeren, men det er i så fall en bekymring uten realitet. Frugan velger å skylde på kaka, - en en såkalt "Sunn Ostekake". Som ofte ellers, sunt og godt samtidig kan være for godt til å være sant. Kaka gikk i søpla og vi fant passende, gode, usunne substitutter.

Sunn ostekake - non eatable!!

God påske alle!

1 kommentar:

  1. Hørte litt påskestoff i dag som jeg ikke visste. vårjevndøgn er rundt 20-21 mars. Påsken er første fullmåne etter vårjevndøgn.

    Så hvis første fullmåne inntreffer rett etter vårjevndøgn, blir det tidlig påske. Men påska kan ikke inntreffe mer enn en måned etter vårjevndøgn.

    Dette visste du nok, skulle bare briefe litt. :)

    Kaka så nu hvert fall god ut. Dét skal du nå ha. Hehe..

    SvarSlett