søndag 8. mai 2011

Mai - hvor ble det av fridagene??

1. mai, himmelfart og pinse - og ingen fridager i mai? Skulle ikke vært lov! Det betyr at vi ikke får forsmak på sommeren med mai-tur i år. Selv om vi har aldri så lyst.

De tidligere årene vi har vært der i mai, ikke så mange riktignok, har vi dratt fra gråkald sludd og kommet frem til sol og sommer. Dog ikke helgrønt og slett ikke mygg - men hvem bryr seg? Vi har blitt like solbrent uten mygga!

mai 2010
mai 2009
Vi tar langhelg til himmelspretten og suser avgårde - frugan gleder seg allerede. Selv den lange bilturen ses med forventning frem til. Vi kjører Norrskensvegen. Tok lang tid før vi skjønte at norr-sken=nordlys, i vår naivitet satte vi det i sammenheng med norsk og norsken.....ja, ja...

Det skjer jo ikke allverden på denne lange veien som vi etterhvert er ganske kjent på. Men man finner stadig nye ting å henge seg opp i. Sikkert en mekanisme for selvoppholdelse som hjernen setter igang helt av seg selv. Neste tur vil sikkert nok handle om at elva renner åpen uten is - forhåpentlig, tross alt juni! Dessuten er det å passe seg for rein langs og i veien. Reinkalvene er da kommet og de er i nærheten.

Vi tanker ofte når vi er i Finland, drivstoff er billigere der enn hos söta bror og her hjemme. Frugan har hengt seg opp i at finnene har merkelige navn på sine bensinstasjoner. Tenk å kalle en stasjonskjede for TEBOIL!! Hallo, i ett ord?! Teboil = kokende te.  Hvem kan assosiere kokende te med fossilt drivstoff? Og hva gjør rypa i logoen......?

Stopper vi for tanking er det på Shell i Mounio eller på SEO i Pello. Det står en OL-mester på sokkel i Pello - selv om han har ski på beina, er det greit å møte ham som landemerke.

Kårfolket har overtatt rødstugan, som frugan på arti kaller LillysMinde. De har litt å henge fingrene i - det er et stort hus som skal fylles med møbler. Men først står maling på tapeten (pling!). Vi skulle gjerne vært der og inspisert, samt nytt godværet som er på tur. Men den kjipe mai-kalenderen setter en stopper for en snartur til øst-europa og sommervarme.
Den siste snøen vil forsvinne fort - det blir over 20 grader de neste dagene. Stien mellom husene er tørr og bar. Våronna er i kjømda og vi er ikke i nærheten! Sommerblomstene må dessverre vente. Oj hvad man får längta!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar