søndag 27. mai 2012

Euforisk smak av sommer!

Pinsa har vist seg å være en sikker sommerhelg etter vår erfaring. I år er intet unntak. Nå ville vi sikkert velvillig definert det meste over 10 gr og sprekk i skydekket som sommer etter den iskalde bedrøvelige våren vi har bak oss. Men det er ikke nødvendig med en velvillig tolkning; her er rett og slett sommer!! Hurra! Det har vi venta på så lenge!

Norrbottensnatten tok oss mildt i mot med 15 grader i 10 tida fredagskveld. Frugan ante tegninga etter å ha overvåket værvarslet i lengre tid, så vi kom med forberedt bagasje. Ikke nok med at været hilste oss varmt velkommen, stugan var åpnet og to blide jenter sto på trammen og tok i mot. Våre faste shoppinggjester hadde lagt årets tur til pinsa, slik at vi har opphold samtidig. Trivelig det!! Senere på kvelden kunne vi ønske naboene i skolestugan velkommen etter, de er også kommet for langhelgen.

Lørdag kunne vi innta frokost og morgenkaffe på verandaen i steikende sol og med varme vi ikke har kjent siden ovnen sto full av vedskier ved juletider. Helt utrolig deilig! Blåhvite barnelegger stakk ut av shortsen fra i fjor, akkompagnert av sko med sokker i.... De søte små har kanskje glemt rutina rundt sommerpåkledning siden intervallet er så innmari langt. Eller kan det være forfjamselsen som fikk påkledninga ut av sporet?


Iallefall - en trivelig formiddag i solveggen med liv og folk rundt oss. Kvalitetsstid.

Etter at shoppingjentene tok peiling Happis, dro vi inn til Kalix for div innkjøp. Vi spiste en bedre lunsj med naboene på en ok cafe, Myggan. Utrolig trivelig å rusle rundt i sentrum i sommerhabitt, omgitt av isspisende barn og en mild sommerbris i håret.

En passe sein middag ble inntatt med shoppingjentene, før det braket løs med Eurovision Song Contest. Også naboene fra skolstugan deltok på denne seansen. Mye fliring underveis, til kostymer, hår, koreografi, sang og geberder generelt. Det gjør det mulig å holde ut et helt show...Heldig for oss at vi er "svorsk" - og kunne heie på både Norge og Sverige.  Til vår store forundring var det ingen ellevill , spontan feiring av seieren her i grenda. Sånn hadde det neppe vært hjemme?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar