torsdag 5. mars 2015

Vinterferie

Skolens vinterferie gir oss anledning til stugetur. Ikke full vinterferieuke, men langhelg som gir oss avveksling og et kjært gjensyn med feriehuset og våre venner i nabolaget. I år startet ferden onsdag etter jobb, på Håkon sin bursdag. Stakkars han, som ikke liker transportetappen, fikk bruke ettermiddagen og hele kvelden i bilen. Sporete, sørpete og glatt det meste av turen - greit nok, vi kom velberget fram før midnatt.

Innkjørselen var brøyta, med oppstillingsplass til mange og huset var varmt. Snille nabo Kjell ordnet det, mulig med hjelp fra Lena. Utpakking og rigging gikk fort. Vi hadde lite "stuff" med. Dette fordi lasterommet var stappfullt av en overmadrass str 180x200cm. Men vi fikk den med og nå er den "montert". Det betyr at det er bedre plass ved neste tur! 

Torsdag var det tur til Kalix med proviantering, besøk på systemet og div andre butikker. Vi spiste lunsj på Vikingen med Nina, B-O og Amalie. Ettermiddagen ble brukt til å montere hyller, antenne,nyanskaffet lokalt kunsthåndverk (glassfigur i ramme) veggur og annet akkumulert småpusk. Nina kom i kveldinga og vi delte en flaske Cava mens vi planla for resten av oppholdet. 



Fredag, veldig tidlig i frugans feriemålestokk, ble første del av planene fra kvelden før iverksatt. Tur til Happis og IKEA, CandyWorld, Lekeland osv. Første del IKEA tok vi samlet og spiste lunsj sammen. Den yngre garde forlot etter lunsj i retning CandyWorld og lekeland. De nesten unge fortsatte gardin og telysshoppinga og var nesten i mål da kontakt med avkommet avdekket 18-årsgrense i lekeland! De kom skuffet tilbake alle fire, de to minste fordi de ikke fikk lekt, de to 15-16 åringene fordi de ikke ble ansett gammel nok til å være anstand for de minste. Ja, ja - det er ikke vår business og vårt pengetap (tvert i mot). Vi hadde også ærend på Rusta. Fordi snøskufla vår var innestengt i forrådet med tung betongsnø foran døra pga takskred - var det nødvendig å anskaffe kraftig snøskuffel av annet materiale enn plast... Utstyrt med rabattkuponger fra Nina fikk vi det vi skulle ha der også. 


Ettermiddagen forløp rolig, gutta måket snø og ordnet utendørs. I kveldinga kom Monika og Angelika over til en vin vin situasjon. Det var et hyggelig gjensyn. Ikke lenge etterpå kom Marianne og Karl. Da ble det fotosession med Angelika bak kamera. Mektig artig! Monika og Angelika gikk tidlig, de fikk eget besøk. Kjell og Lena kom ikke lenge etter så tomrommet ble ikke merkbart. Godt gjensyn og herlig fredagshygge med fire fine folk! Før kvelden var over var både Nina og Fanny på plass. Ungene var "hjemme alene" i skolstugan en stakket stund.  Det ble et tidlig og dannet oppbrudd til fredagskveld å være - planene for lørdag tilsa det. 


Del 2 av planleggingen med Nina ble iverksatt lørdagsmorgen. Også tidlig i feriemålestokk. 10:30 sjekket vi inn på Sport City for basseng og lørdagsbad. Utrolig godt både å svømme og å sitte i "kjerringkokeren" (les boblebad). For gutta var det fint å ha med B-O og Amalie - de herjet godt i lag alle fire. Vi sjekket ut i ett-tida og dro på Gallerian og gjorde ærend før vi dro i samlet flokk på Trocadero på lunsj. Trocadero har verdens beste pizza iflg minstemann. Det er vi vel ikke helt enig i, men at den er god kan vi innrømme.Siste post på vintersportprogrammet denne lørdagen var bowling. Internoppgjør mellom gulstugan og skolstugan. Ikke spør om resultatet, for det vites ikke. Glemte å sjekke det for opptatt sv egne prestasjoner, bowling er egentlig en kamp mot seg selv... Sjekk navna på tavla!






Lørdagskveld var vi i den heldige situasjon at vi var buden til både Monika og til skolstugan. Vi startet hos Monika, der traff vi Pia og Micke som vi ikke har sett siden i fjor sommer. Vin, fika og litt diskusjon rundt VM i Falun. Med Johaugs gull tidligere på dagen, kunne vi spørre om det kom til å bli mangel på gull i Sverige med all eksporten til Norge.. He, he. Uansett, mye fliring og veldig koselig å være hos Monika og å treffe Pia og Micke. 


Ferden gikk direkte videre til skolstugan. Der var det kaffe, Baileys og fika. Og Marianne. Karl var hjemme, syk. Det bekymret frugan som hadde vært veldig nær han under fotosessionen kvelden før, smitte og pestelens er aldri ønskelig. Vi hadde en hyggelig avslutning på lørdagen. Vi trakk oss tidlig tilbake med trøtte og tamme barn etter dagens begivenheter. Også de voksne var preget av dagen, dessuten lå det i bakhodet at var det tidlig i hjemkjøring på søndag. 
Og sånn ble det, tidlig hjem på søndag. På glatte sporete veier. Vi kom vel hjem. Og er godt i gang med planlegginga til neste tur. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar