tirsdag 31. mars 2015

Hvit påske...

Hvitt, hvitt og hvitt.... Siden vi ankom lørdags ettermiddag har det lavet ned med snø. Vi visste jo at det var meldt snø, men været på norsk og finsk side hadde satt forhåpningene på gul sol. Og vi husket godt den nydelige vårpåska vi hadde her i fjor..

Vi grynnet over brøyteskavlene (med gammel skaresnø i bunnen) over til bestemor og bestefar på middag. Perfekt å gå rett til bords etter utpakking. Trivelig gjensyn var det også.Søndag ble huset gjort påskerent og påskepyntet før vi dro til Kalix med Nina og Einar. Rampen ble værende - alene hjemme. På kvelden gikk vi til Skolstugan etter en sen middag. Der var ungene allerede var godt igang med monopolspill. Vi fikk ost og kjeks, te og vin og vin og vin.


Mandag gikk frugene "prommis" tur/retur Frevisøren - fin påsketrim, heldigvis væruavhengig. Det ble planlagt at vi skulle gå denne turen hver dag hele påska. Bestemor og bestefar kom på middag på kvelden. Vi serverte dessert av foredlede egg som seg hør og bør i påska, - pavlova og nykokt eggelikør til kaffen. Tirsdag snødde det fortsatt tett, men de tøffe, sporty frugene grynnet seg veg i tett snødrev de 8 km turen til og fra Frevisøren tar. Hjemme måket gubben og guttene snø både i egen gård og hos de gamle. Etterhvert kom grannen Kjell til unnsetning med traktor. Det snør fremdeles i skrivende stund - dog ingen nyhetssendinger av den grunn.  Heller ingen løftede øyenbryn av manglende brøyting. Men - i morgen kommer sola, tror vi! 


Nå, ja - ikke helt hvit påske, vi har hatt både rødt og gult i glasset som det heter på SoMe språket. Den gule hjemmelaget, tilogmed ;) Atter en høytidstradisjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar