mandag 8. juni 2015

Snabbis

Så ble det korthelg i stugan. Egentlig altfor kort! Skulle gjerne vært et par dager mer for det var godt å være der. Kort helg dog bedre enn ingen helg. 


Hele mai gikk uten stugetur og ingen langhelger i juni som gav mulighet til stugehelg før ferien. En pumpe i drenkummen var paia og kjellergulvet var fuktig og sto i fare for å bli oversvømt, gjorde valget om roadtrip i korthelg lett. 

Nå har vi vært der, kjent på stugelivet og gjort de forberedelsene vi kan før sommerferien; ordna ny pumpe, klippet plen, luket ugress i grusen, testa grillen, lagt feriechampagne til kjøling, fått hjelp til maling av huset og planlagt de øvrige prosjektene i stugan...

Det fantes i et lite optimistisk øyeblikk planer om å plante noen enkle penseer (uttales pang-se-er på svensk og stemor på norsk) i bedene som kunne blomstre og gro mens de ventet på sommerinvasjon av stugans folk. Den gang ei! Det gode og varme været tok en brå slutt lørdag ettermiddag og ble avløst av kald vind og bøtter av regn. Da får penseer være penseer. 

Vi fikk middag hos bestemor og bestefar ved ankomst. Minste arvingen fikk sett finalen på the Voice og ikke lenge etter var det kveld og mørkt for oss nyankomne. Eldste arving var i Harstad på håndballturnering så følget var mindre enn vanlig. 

Under uteøkta lørdag formiddag kom Willy forbi, et av flere hyggelige gjensyn denne helgen. Uteøkta startet forøvrig med sen frokost i solveggen i nydelig vær. Etter endt arbeid  ble det gjenforening med affærene i Kalix.

Fra grusen..
Planarbeid
Skapene fylt opp..
også naturen forbereder seg..

Vel hjemme med fika i posene tok vi i mot Harry og Frøydis som var innom for å kolla leget. De har nylig skaffet seg stuga på Stråkanäs, ikke langt fra Kalix. Harry og gubben har gått på skole i lag. Timene går fort i hyggelig selskap der praten går lett. Ikke umulig at vi drar på ekspedisjoner med dem :). Krille var også innom en snartur, lenge siden vi har hatt han innom, kjekt! 





















Det ble gjenbesøk av bestemor og bestefar på kvelden og grillmiddag hos oss. Minstemann glimret med sitt fravær - han satt i rødstugan og overvar en fotballkamp der hans lag Barcelona var med. Han har ellers nyttet tida godt sammen med besteforeldrene, uten konkurranse fra broren eller søskenbarn.


















Søndag var Monika innom før vi pakket en slunken bag og låste oss ut og gikk over til gamlingene for kaffe, takk og farvel. Hjemveien gikk innom IKEA og Iittala - uten allverdens fangst denne gangen. Men neste gang...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar