mandag 6. juli 2015

Feriestart med vri


Denne ferien startet på en annen måte enn stugeferien normalt gjør. Vi dro innom Vesterålen på vei mot Sverige, fredag etter jobbavslutning. En kraftig omvei vil noen påstå, men for oss var det en hyggelig måte å starte ferien på. Vi feiret frugans tante og onkel sammen med mange kjente og kjære lørdagskvelden før ferden gikk til stugan på søndag - via Narvik.Turen innom Narvik har sin enkle forklaring i at der sto tilhengeren vår lastet med flere av sommerens prosjekter og nytt utemøblement. Vår naboer i Tromsø var hjemme i Narvik denne helgen og tok hengeren dit slik at vi slapp å slepe den til Vesterålen. Snille folk - heldige oss! Tusen takk!Fra Narvik gikk turen over grensa - vi stoppet på Riksgränsen for rast og grensehandel. Turen gikk radig videre til Kiruna - ingen veiarbeid på strekningen denne søndagen, men noen kilometer på grus ble tilbakelagt. I Kiruna ble det påfyll av mat fra Sibylla og gjenforening med søsterfamilien som tok oss igjen, de startet litt senere fra Bø, men gjorde ikke turen innom Narvik.


Fra Kiruna gikk turen radig fram til stugan, kun en liten stopp for veiarbeid et sted rundt Lappesuando. Turen var igrunnen grei avveksling fra Kilpisveien som vi etterhvert kjenner veldig, veldig godt. Vi var invitert på kveldsmat i skolstugan ved ankomst, så allerede i Törekrysset varslet vi ankomsttid etter påtrykk fra vertinnen. Vi ble godt mottatt på flere måter - skolstugans fruga hadde også klippet stier i det høye plengresset slik at vi på lettest mulig måte skulle nå fram til kveldsmaten. Hyggelig gjort :)

I skolstugan var det dekket til mange! Alta-naboene var også der - i tillegg til søster-følget, tilsammen 14 stk til kvelds. Og hvilken kveldsmat! Hjemmelaget lasagne med salat. Nydelig mat som alltid i skolstugan. Selskapet var også upåklagelig. Det ble et par skåler i boblevann for å feire feriens begynnelse - selv om det var rukket å bli ganske sent på søndagskvelden. Det rakk såvidt å bli mandag før vi ruslet hjem for å begynne på utpakking og utsoving etter den lange reisen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar