mandag 7. september 2015

Tidlig høst...ferie


Allerede fra vi ankom førsteheimen etter sommerferien visste vi at vi måtte gjøre rask retur - vi visste også at høstturen ville komme tidlig og ikke i skolens høstferie i slutten av september. Det fine med å kjøre ned i begynnelsen av september er at huset fremdeles har et avtrykk av sommer og veien fordrer sjelden vinterskodd bil. Vi var representert med 3 stk på denne høsttouren - eldstemann ble igjen alene hjemme.



Nina som allerede hadde tilbrakt en uke i studie/eremittilværelse i Rødstugan hadde satt på varme i huset og fyrt i lykter på utsia til vi kom. De lyste vakkert velkommen til oss der vi kom midt i fredagsnatten i høstmørtna. Kan også nevne at hun hadde klart det kunsstykket å få varmepumpa til å stå på full varmeblåst. Vi kom inn i gangen til stiv kuling og 30+ grader. Tropisk! Sånn effekt kunne vi tenke oss å ha på den i vintermånedene, men vi aner ikke hvordan vi får den dit igjen..

Lørdag startet gubben med ærend og innkjøp, mens frugan og Nina hadde et par timers oppdatering over kaffekoppen. På K-Rauta i Happaranda er gubben på fornavn med halve betjeningen og de sørger for å holde han oppdatert på gode tilbud. Det medførte bestilling av nye kjellervindu i mai (fyndpris), de ble ikke levert slik som avtalt og sommerferien gikk uten at vi fikk dem. De kom til butikk omtrent samtidig med at vi kom hjem etter sommerferien. De sto på "overtid" og måtte hentes, det var også et poeng å montere flest mulig da de vil isolere godt mot kulda. Kjellern er kald, og har mange originale ettlags vindu med dårlig kittet glass.. Før vi dro hjem var to kommet på plass. Resten monteres i vinter eller påsken og til sommeren pusses kjellermuren på utsia. Ting tar tid.

Nr 2 ærend og like viktig var å montere router til fast bredbånd og få tilkoblet TV-pakken. Teliapakken kom i posten i midten av august - til tross for at den ble bestilt i midten av juli med en ukes levering. Bestemor og bestefar hentet den på posten for oss slik at den lå klar på kjøkkenbordet da vi ankom. Det ble en smertefri installasjon av fast bredbånd. Hurra! Tida med kontantsurf og stadig oppbrukte GB er nå forhåpentlig over. TV-pakken ble krevde en runde på chat med Telia, da kodene lå på "mine sider" som krever svensk personnummer - og det har jo ikke vi.. Men med hjelp fikk vi det til.



Frugan fikk malt gangen som sto halvferdig da vi dro hjem i sommer. Ett strøk lørdag og ett strøk søndag. Lørdag kveld var det middag med Nina hos oss.

Søndag, mens gubben og lillebror monterte kjellervindu, dro frugan og Nina på ekspedisjon. Gölihatten sto på målkartet. Vi gikk langs veien fra gulstugan og det tok ikke lange tida å nå toppen på hele 65 moh. Det er ikke rare høyden. På returen gikk vi en omvei, stor sådan, opp i "el-ljusspåren" og midt i blåbærland. Nina hadde med bøtter og vi gikk løs på blåbærlyngen med krum rygg. Det var varmt og fint i været og lite som minnet om høst.







Det ble tacomiddag hos oss på søndag, der både Nina og lillebror bidro i kokkerasjen. Torjus fikk en svært tilrettelagt oppgave å lage guacamole (kred til Nina). Nina hadde fått en trist beskjed mens vi var i bærmarka og det var godt å kunne holde henne med selskap denne kvelden, sammen med Monika og oss.

   





















Mandagsmorgen og formiddag ble gulstugan nedrigget og gjort vinterklar og vi tok avskjed med Nina som skulle returnere dagen etter oss. På hjemvei fikk vi handlet etter liste på IKEA (mest til andre) og  matvarer som fylte opp skafferiet her hjemme. Måtte vi snart kunne dra ned igjen!

Her fra vindusmontasjen, legg merke til at gardinkappa er på plass umiddelbart etter skiftet...




Gulstugan bader i høstsol. Det gjør skolstugan også, legg merke til "nyplen"-flekken vår. Det spirer og gror!


Ha en fin høst stugevenner :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar