mandag 10. oktober 2016

Potetferie!!

Guttas høstferie kom først i oktober i år. Det var derfor kun våre etterlatenskaper utomhus som minnet om sommer da vi inntok vår gule fine borg. Ingen indian summer denne høstferien, klargjøringen av uteområdene gikk fint uten bruk av solfaktor altså. Potetferie ble det også i ordets rette forstand - ikke en potet i nærheten av oss, heller ikke på menyen. 

Vi kjørte hjemmefra etter jobb torsdag og kom fram en time etter midnatt. Ikke så verst temperatur i huset, selv om ingen varme sto på. På kjøkkenbordet lå en liten hilsen fra en så langt anonym giver som vi ikke har "røyket ut" ved å la være å omtale gaven. Sikkert en griseartig film! Takk til den skyldige :)

Spenninga var stor da vi kom ut fredagsmorgen for å se hvordan ny-plenen så ut. Den var sådd noen dager før vi dro hjem fra sommeroppholdet og var knapt begynt å spire da vi dro. Det var iallefall grønt og frodig!! Og veldig høyt gress/ugress på nyplantingen. Busker og urter som var nyplantet så også bra ut. Lykke! Nygrodd rabarbra ble høstet mens plenen ble klippet og ugresset ble røsket opp. Snart - kanskje allerede neste år - vil dette se fint ut!

  
  Etter å ha fått bukt med den verste jungelen dro vi inn til Kalix i noen ærend - gubben på scooterbutikk og frugan på Gallerian. Vi samlet oss der og spiste lunsj på Sibylla før turen gikk videre direkte til Haparanda. Eller rettere sagt Tornio, der frugan hadde ærend på Alko.. Nyrabarbraen skulle raffineres til likør, og til det må man ha 60% sprit, intet mindre. Vi fikk også med oss marked utenfor Rajalla og ble så inspirert at vi endte opp inne i senteret igjen for innkjøp av finske grillpølser - veldig gode sådanne. Så gikk turen til IKEA der vi ble lenge og med mange ting å kjøpe og/eller se på. Dessverre fikk vi ikke alt med oss hjem - vi kjørte på en innmari liten bil denne gangen. På hjemtur fikk vi proviantert både for oppholdet og hjemreisen.


Vi var hjemme i kveldinga og kjente forrige natts reise og den lange dagen godt. Det ble sløving på sofan for alle fire - med fredagsunderholdning fra NRK-appen via epletvboksen. Norsk fredagsunderholdning i gulstugan er sjelden kost. Det ble en hyggelig kveld med mye fliring og pute-tv for minstemann, Side om Side og Line dater Norge legger opp til det. Og i framtida vil streaminga kunne nå nye høyder, det har vi iallefall lagt grunnlag for:

Lørdag formiddag ble finjobbene gjort på utsida - hageting ble bært i hus og hele plenen ble trimmet. En snartur innom Monica som bød på kaffe i solveggen før hun dro videre på cruise ble det også tid til. Her er vises to av de impliserte i et mysterium som oppsto denne formiddagen i "høya" - et helt nytt teppe og helt nye grønskeflekker..


   

Vi dro innom Kalix nok en gang for å få skaffe de siste varene på harry-lista, blant annet bær. Hjemme igjen ble det laget ny rabarbrasnaps og forberedelsene til middag kom smått i gang. Nyrabarbraen er veldig rød og bare minutter etter at den er nedlagt er den mørk og rød i fargen. Sommerens produksjon er laget av grønnere vekst og er mye lysere.Marianne og Karl kom innom på "kjøkkenbesøk". Det var et hyggelig gjensyn - kaffe og vin ved kjøkkenbordet gjør at ettermiddagen gikk fort. Til middag fikk vi anmeldte, dog uventede gjester. Ja, iallefall uventede før vi dro fra Norge. Bestemor og bestefar var på vei til rødstugan. Det var ikke i planen men ble resultatet etter at vi hadde sjekket temperatur, varmeovner og router hos dem fredag. Termostat var ødelagt i en panelovn, elektriker måtte tilkalles og da MÅTTE de gamle bare komme selv. Og det var jo hyggelig for oss (som kunne ordnet det) - vi hadde hyggelig middag og samvær lørdagskvelden. Taco ble servert etter guttas ønske. Det ble smaking av sommerens rabarbrasnaps og kaffe og kaker. Lena og Kjell kom også innom og Marianne og Karl. More and merrier, for sure! 

Bestemor og bestefar tok oppbrudd først, forståelig nok med lang reise i kroppen. Men ikke lenge etter senket roen seg over gulstugan - vi skulle tidlig avgårde på søndag. Vi skulle rekke en bursdag til en ung flott herre i Tromsø. Og det klarte vi! Men før vi dro var vi på morronfika i rødstugan hos bestemor og bestefar.

   

Oppsummert: kort og innholdsrik høstferie - artig!
Fra hjemreisa, fullt i lillebilen og frost i kilpisbakkene:

    
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar