søndag 24. juli 2016

Poff! så var den over..

Sommaren är kort
de mesta regnar bort
men nu är den här
så ta för dig
solen skiner idag
hösten kommer snart
de går med vindens fart
så lyssna på mig
solen skiner
kanske bara idag (Thomas Ledin)

Fredag formiddag - på den varmeste dagen i hele ferien - dro gjestene våre videre. Allerede tidlig på formiddagen var det vanskelig å sitte å steke på soldekk. Typisk at siste feriedag gir det beste været og prognosene framover bare viser finvær.. 

Guttene hadde det travelt med å få gjort alle gutteartige ting på sommerens liste. Go-cart må oppleves før ferien er over, så de drar til Haparanda omtrent samtidig som gjestene forlatot gården. De kom slukøret tilbake - banen var bortleid. De må tilbake dagen etter.

Frugan brukte dagen på soldekk - en kort natt gjorde virkelysten liten. Meninga var å få solt baksida - altså ryggen - pt er farga fordelt på samme måte som hos kveita. Helt lys på ene sida og litt pigmentert på andre.. Det ble med forskøket, varmen gjorde det vanskelig å ligge særlig mer enn en time i slengen. 

Fredag kveld får vi besøk av 3 søte bakere som deler ut muffins. En til hver i bakernes respektive hus. Deilige sitronmuffins bakt av flinke bakersvenner. Vi gleder oss til neste produksjon og betaler gjerne en liten slant for baksten.


  

Lørdag bar det til Haparanda igjen - gutta  på go-cart og frugan  på IKEA og Iittala outlet. Guttene hadde noen flotte runder på go-carten sammen med tanteungene og onkel. Tantejenta kjørte i år - veldig bra!!
















Etter halvannen time møttes vi og tok resten av handelen sammen før det bar hjem til en siste runde på verandaen i knallsol. Vel, veranda ble vel mest med tanken - men ute i småklær iallefall. Gresskanter ble trimmet, ting ble ryddet bort og oppbruddstemninga ble stadig mer påtakelig. Etter noe diskusjon ble vi enige om å starte hjemvei tidlig søndag morgen og ikke lørdag kveld. Gubben var nedstemt -  3 mot 1, derav 3 som mener at ferien ble altfor kort med bare 3 uker, den trengte ikke forkortes ytterligere.





Vi var invitert i middag i skolstugani kveldinga. Der fikk vi servert deilige, grillede kyllingspyd med peanøttsaus og mangosalat og en mangfoldig, god dessert! En hyggelig middag med tidlig oppbrudd, ting skal pakkes i gulstugan. Men først til rødstugan for å ta avskjed også der, der venter kaffe og trøffelkake (den beste gammeldagse sjokoladekaka som finnes!). Bestemor og bestefar skulle også dra tidlig søndag, og deres "tidlig" er før vi har stått opp. Tantefamilien blir i rødstugan en stund til - heldig de som får oppleve så mange godværsdager.





















Søndag morgen var flere innom og sa hadet og på gjensyn. Trivelig - men litt vemodig å avslutte ferien nå, når vi var så godt i gang og vi egentlig skulle vært her og pleid sola og ny-plenen - brunet baksida på Frevisörens strand osv....  Men neste sommer!!

For en nordlening er det fælt å kaste bort en flott sommerdag som denne søndagen i bilen -  ble liksom å gni det inn...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar