mandag 9. oktober 2017

Høst i lingonlandet

 Høstferie i skolen betyr avspasering og stugetur. Kvartetten er blitt trio siden eldste arving har startet i ekte yrkesliv og ikke lenger kan følge skoleruta. Vi hadde ingenting på programmet annet enn å klargjøre for vinter.


På tur ned etter jobb torsdag fant vi ut at Altanaboene var på plass. Mao ikke mutters alene i sommerhuskolonien. Forventningene om en sosial helg steg selv om vi var litt usikker på om våre fastboende naboer hadde tid midt i jaktsesong/jobb etc. Vi kjørte på sommerdekk og eneste stedet vi var bekymret for vær/føre var ved Kilpis - gradestokken sank og vi var redd regnet skulle skifte konsistens. Det gikk veldig bra!

Ikke plagsomt kaldt i sommerinnstilt hus da vi kom i mørke natta. Vi pakket ut og gikk til sengs. Fredag dro vi rett til Haparanda og IKEA. Delvis for å få oss brunsj og delvis for å sjekke ut HAY-kolleksjonen Ypperlig som ble lansert akkurat denne fredagen. Perfekt timing altså! Kansje det var årsaken til at frugan våknet grytidlig og ikke fikk sove mer? Stor takk til de som har lagt skoleruta! Vi fikk gjort ærend også på systemet, Rusta, Team Sportia og Ica. Hele formiddagen og halve ettermiddagen gikk med. Herlig og nøktern handlerunde. Vi fikk forsmak på julesalget da både IKEA og Rusta hadde fått ut julevarer. Koselig!





  


I kveldinga spiste vi taco etter ønske fra minstemann. Marianne og Karl kom ned senere på kvelden og da ble det sjokolade og vin, skravel og morro. Vi fikk anledning til å prøve noen av de nyinnkjøpe juleartiklene. Artig! Artig!


  
      




















Lørdag klippet gubben plenen mens resten av huslyden hadde sovmorgon. Den hadde vokst seg veldig lang siden forrige besøk. Ny jord og gjødsel har hatt effekt, det er helt sikkert!  Frugan og minstemann kom til etterhver og ble med i arbeidet. Urtebedet hadde, sammen med vassarven, virkelig tatt løs og vokst voldsomt. Til og med en minitomatplante har vokst i høst og satt nye grønne bær.

   





















Etter tips fra Marianne og Karl tok vi med oss en stor bærbøtte på vår tur til Gölihatten via lysløypa. Tyttebærår! Holy moly for noen mengder. På to timer hadde vi nesten fylt bøtta og tatt den lange sløyfa til toppen. Kjempeartig å plukke så store, fine og ikke minst mange bær. Den kjedelige delen innhenter deg hjemme når bæra skal renskes...



























Middagen ble inntatt på Trocadero (meny på minstemanns premisser) i Kalix. Hjemme fra bytur startet rensking av bær og mekking av trollkrem. Vi hadde budt våre svenske naboer på fika. Det ble et hyggelig gjensyn.


  


   


Vi hadde lovet minstemann å starte tidlig på hjemvei. Det gikk sånn passelig, da ting tar tid. På retur som gikk også gikk via Haparanda pga veiarbeid over Hedenäset hadde vi et par harryhandelstopp. Hjemme på tørre fine veier tidlig i kveldinga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar