tirsdag 8. august 2017

Sensommerhelg


Tenk så heldig at vi fikk til en langhelg i stugan mens det enda er sommer. Denne gangen for å få på plass nytt tak på utbygget og for å forlenge sommeren litt. Sommerferien ble i korteste laget.

Uten slep og med forventninger til varme sommerdager suste vi nedover med en arving i baksetet fredag etter jobb. På turen møtte vi våre naboer som var på tur hjem fra sommerferie og som hadde holdt oss oppdatert om veiforholdene. Man vet at det er sommer når man enda møter ferierende. Vi støtte på veiarbeid både i Finland og Sverige. I Finland gikk det greit, brede nyasfalterte veier for det meste - noen partier med grus som det fint gikk an å kjøre på. Etter at grensa og Övertorneå var passert startet en skikkelig dårlig veistrekning fra krysset Hedenäset og E4. Der var halve veien gravd bort, slik at vi opplevde å kjøre i en smal grusgrøft store deler av strekningen. Ekstra utfordrende ble kveldsmørtna på denne delen av veien. Vi bestemte der og da at vi skulle kjøre Finland hele veien hjem.

I gården sto Marianne og Karl sin tilhenger når vi ankom. Vi er heldige som har naboer som hjelper og tilrettelegger for prosjektene våre. Takk til dem. Lørdag begynte gubben på taket og frugan tok til i hagen. Været var passelig og slett ikke slik som forventet og meldt. Gress og vekster bar preg av en varmeperiode med en del nedbør - groinga hadde vært god. Plen ble klippet og ugress luket. Flekker i plenen ble sådd.


En tur inn til Kalix før byggbutikken stengte medførte avbrekk i jobbinga - material måtte skaffes før helgestenging slik at alt var klart til takplatene ble levert over helga. Vi tok i samme runding en tur innom sentrum og fikk gjort nødvendige innkjøp. Minstemann og mamma ble satt av på Kalix Motorstadion der det foregikk deltevling i Northern Drift series. Viktig og artig arrangement iflg gutten.. Vi kom seint på arrangementet, men akkurat tidsnok til å få med oss finalen samt få en skikkelig dose blåeksos ispedd med gummirester av svidde dekk. Hurra!





















Lykken var stor da vi på kvelden nok en gang kunne entre buffet på Frevisøren. Denne kvelden var det Grillbuffet. Vi hadde koblet oss på altanaboene sin bordbestilling og det hadde Elisabeth og Willy også. Jo fler, jo bedre! Gubben hadde ofret seg for kjøring, men tilbake i heimen ble det et glass på han også sammen med Elisabeth og Willy.















Søndag ble det mere jobbing ute, gubben på taket og frugan i hagen. Fremdriften på taket var god. Gammelt tak var revet og lå klar til soptippen, vindskiene fikk et nytt strøk maling, kubbing og lektring gikk etter planen. I hagen ble det urtehagen fikset og steinheller (fra hjemme i Tromsø) lagt i forkant. Et par busker ble plantet, litt urter og et par tre (!).  En nokså mislykket middag ble inntatt etter atter en runde i Kalix. Note to self: ferdig pizzabunn fungerte ikke. Husk det! Minstemann fisket også denne ettermiddagen. Han hadde fått hjelp av faren til å hente opp sluker som mistet i Bondviken tidligere på sommeren. Lav vannstand gjorde det mulig å lokalisere dem og fiske dem opp med båtshake. Flere napp tidlig i fiskinga gav motivasjon til å stå på timesvis. En gjedde fikk han også dratt i land. Minstemann og mora gjorde også matauk i blåbærfeltet på tomta. En liten liter ble plukket og rørt til syltetøy. Herlig og kortreist! Kvelden ble kort, huslyden trøtte etter alle gjøremål - høststemning og høstmørke ute denne kvelden.






















    


Deja vu på mandag. Taket forsinket også denne gangen var beskjeden vi våknet til. Gubben fikk hentet det sent på ettermiddagen. I samme slengen fikk gubben og bestefar tatt et lass på soptippen. Ikke bare tak kom tilbake til gården, også flere sekker hagejord. Hagejorda ble spredt rundt i bare plenflekker og i steinmelspartiet foran boden. Det ble sådd, så nå venter vi at det spirer før høsten kommer. 





















Willy kom for å hjelpe til med takplatene. Han og frugan fikk jobben med å bære platene fra henger og opp på tak. Willy sto i stigen, frugan sto på grusen. Gubben sto på taket. I løpet av en drøy time var taket på plass og vi kunne takke Willy for hjelpen. Taket ble flott og nå er helheten på plass! Fra loftsvinduet kan man se ut på nytaket og det er bare vakkert (iaf for oss som eier det).







Også denne dagen ble det lettvintmat da det var et poeng å ikke fylle kjøleskapet med halvspiste glass, beger, kartonger og grønnsaker. Gubben hentet burger i Sangis mens frugan satt å nøt sola og et glass vin sammen med Monika. Vi satt så pass lenge at Monika utsatte sine planlagte gjøremål til dagen etter. Kjell kom over samtidig som sola forsvant fra terassen før han dro for å slå gress en sein kveldstime. Lena måtte stå over da det ble for sent pga jobb. Tidsoptimisten hadde trodd at det var mulig å få klemt inn en liten visitt på Elisabeths terasse også, i tillegg til fika hos Lena og Kjell (som opprinnelig planlagt). Korte visitter ender gjerne i noen timeplanskollisjoner. Vi tar det igjen neste gang er alltid mantra. Sånn må det være.

Før hjemtur tirsdag - der vi droppet alt av shopping by the way - var vi hos Monika på fika og innom bestemor og bestefar for å si hadet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar