mandag 28. juni 2010

En Blåsbortdag

Vind i dag igjen! Til tider masse, og til tider ingenting - men det er vanskelig å utnytte de gode periodene. Båten står enda på land - Jolly Roger vaier ivrig og vil ha skuta på havet, men på ekte landkrabbers vis avventer vi til blåsten avtar. Riflete hav er dårlig underlag for småbåt, og dette tar rederiet på alvor! Vi håper imidlertid å få skuta til havs snart - den ser noe malplassert ut midt på plenen.


Guttene har murt og jobbet i dreneringsgrøfta, klippet gress og blåst opp trampolina. Busker og trær er frisert - frugan ser ikke nådig på trær som stenger for sola. I dag har noen trær/busker blitt færre, tynnere og kortere. Dette er et ritual som gjentas med jevne mellomrom. Hit skal ingen hundremetersskog!!

Veien fra E4 til Båtskjærsnes er under utbedring; den skal stå ferdig til semestern starter (til helga?). Veien heves og veibredden økes. Det er utrolig slitsomt å kjøre sakte på humpete grusvei, men det er bedring i sikte! Noen som sa at det må bli værre før det blir bedre? Ja, da er vi der! Veiarbeidet slet el-kabelen og sørget for at vi var uten strøm hele ettermiddagen og deler av kvelden. Å være uten strøm innebærer at vi også er uten vann og uten nettilgang!! Særlig værre kan det vel ikke bli?

Guttene har vært på fisketur i småbathavna, og fikk en "mort" som ikke var egnet som føde til en familie på fire. Heldigvis - vil noen si, at strømmen var borte og at middagen derfor ble fra Sibylla. Journalens "fotograf" deltok ikke på fisketuren og dermed ble fangsten ikke avbildet - den svømmer nå forskremt rundt på grunnene og lurer på hva som egentlig skjedde.

Ellers er fangsten fra gårdagens IKEA-sirkus "prikkevert", - emballasjen troner på toppen av lasset som i løpet av dagen ble klargjort til soptippen. Alt i alt en nyttig dag som blåste bort i ingenting spesielt....

2 kommentarer:

  1. Var vel ikke mindre vind i dag? Ser at dere har det litt overskyet med skurar? Vi har sol og fint vær i dag, var på tide. Men varer det?

    SvarSlett
  2. Jeg har nettopp vannet, ingen skurar så langt..Ikke så mye vind i dag, men himmeln va litt mistenkelig på formiddagen så vi dro i samlet flokk til Happis. Skulle hente trollkraft etc...Kammen til TV kunne vi spart oss, ingen norske kanaler i kontantkortpakken. Bare skit der egentlig, så vi tror ikke vi gidder...Godt vær i ettermiddag og kveldinga - vi har nettopp vært på sykkeltur rundt neset med Torjus.

    SvarSlett