søndag 1. august 2010

Kalas og hjemvei - Sommaren er kort....

..og nå er den over. Sitter hjemme i Isbjørnveien og lurer på hvor den ble av og hvordan den kunne passere så fort?? Før hukommelsen alene får ansvar for å memorere siste uka av årets stugesommar, skal den rekapituleres og settes i blogg.

Tidlig i uka ble dagene brukt til utearbeid og kveldene til innearbeid. Gangen, som jeg allerede har annonsert som ferdig (! det gjensto jo bare litt), har fått ei stripe eller to med tapet før leggetid..De siste dagene ble dette ikke prioritert, og dermed forlot vi rullen og limbøtta på loftsgangen - vel vitende om at det står der til neste gang. Vi har likevel fått gjort noe av det vanskeligste i gangen, listing under tak og langs en buet trapp! Takk til Torbjørn som har hjulpet med masse under sitt besøk hos oss. Ja, for det var mens vi sto med limkosten og tapetrullen onsdagskveld at Kaja, Inger og Torbjørn svingte inn i gården for stopp i vår "camping". De visste jo at vi hadde ett strømuttak disponibelt for dem..Vi byttet limkost med vinglass og hyggelig selskap rundt kjøkkenbordet.

Tidlig torsdag kom Bernt, Mette, Erik, Kari og Kristian innom på snabbesøk. Nabofamilie fra hjemgata i Tromsdalen - de får vi sikkert møte flere ganger i Båtskjærsnes da en felles nabo også har fått stuga her.


Torsdagen var en varm soldag som ble utnyttet i solveggen. Midt på dagen kom Torjus sin kompis Snorre innom med familien; Hedda, Veronica og Bjarte. Da ble det gjensynsglede! Guttene forsvant i lek og ble opptatt til Snorre skulle videre.



















Torsdagskveld hadde vi budt grannene over på kalas. Grillet kvalkjøtt sto på menyen! Vi prøver å dele de særnorske matgledene med våre gode svenske granner, med blandet utfall. Kvalkjøttet falt iallefall i smak i både svenske og norske ganer.







Santa Lucia en sommernatt
Det var en varm og etterhvert overskyet afton, "mørkret" falt på og vi fikk kose oss ute med lys! For en nordlenning er det meget eksotisk med lys som virker en sommernatt!! Heldige oss, denne kvelden var en av få tropenetter så vi kunne sitte ute til leggetid uten fleeceutstyr av noe slag, og ved leggetid var det blitt lyst. Magisk!


Frevisøren på en fredag! Kunne vel ikke passet bedre, at det ble godvær på siste dagen også! Da ble det siste badetur på frevisen...det hadde Håkon sett veldig frem til. Håkon var forresten dobbelt heldig denne dagen; vi hadde bitt i gresset og sendt Suzukien på service og fredag fikk vi den tilbake. Dumt at båten måtte i land samme dag som vi fikk fungerende motor på plass...Men neste sommer....Middagen ble inntatt i "stan" etter en ørliten shoppingrunde. Både kårfolket og "campinggjestene" var med - artig! Der er en småshabby pizzarestaurant med skikkelig god pizza. Vært der før og drar dit igjen!! Forresten så blir de fleste av gjestene våre som opplever Kalixbyen positivt overrasket - fin småby med ymse tilbud. Anbefales!
Tilbake i stugan fortsatte nedrigginga av sommeren. Mye som skal gjøres på slutten, men heldigvis var disse aktivitetene utsatt til siste dagen. Da slapp vi å gå i mange dager med oppbruddstemning. Før kvelden var over kom Helene, Jarle, Yonas og Mathilde innom. Dem hadde vi truffet tidligere på dagen på Frevisøren der de bodde. Yonas og Håkon fant fort tonen, sjøulker som de er, med egne båter osv...

Lørdagsformiddag var alt pakket i bilen, kårfolket overtok stugan og dens drift. Vi og Kaja, Inger og Torbjørn tok fatt på hjemvei.

Alt i alt en skikkelig koselig sommer! Været kunne selvsagt vært bedre, uteområdene likeså..men vi skal ikke klage - mye sol tross alt. Utrolig mange har funnet veien innom oss i sommer, trivelig!! Tusen takk til alle 48!

Ny tur under planlegging...men det overrasker vel ingen ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar