tirsdag 27. juli 2010

Ei super uke..

..som gikk supersnabbt. Supert vær noen dager og supert besøk andre..

Torsdagskveld kom kårfolket til gards. Før på dagen hadde vi besøk av våre naboer i Tromsdalen, Stein og Sissel, Helene og Adrian. De hadde leir i Kalix og kom innom på fik. Tidligere i uka var de på lynvisitt, under ærend for en annen felles nabo i Tromsø. Sistnevnte blir også granne her, - kuuult!


Fredag hadde vi "returbesøk" av Irene og co, som var på vei hjem fra ferie, - trivelig! En varm dag med sol til og fra; perfekt til utearbeid. Østsia av tomta er i løpet av uka, med størst innsats fredag og lørdag, blitt planert. Der er det ikke lenger spor av verken grøft eller jordhauger - hurra! Nå mangler bare litt matjord så kan plenen få gro grønn igjen. Gjennom vinteren skal massene komprimeres og neste sommer settes det opp veranda og terasse. Frugan omtaler dette som "terasseanlegget" (!) - skissen ligger ferdig på blokka og omhandler mange, mange kvadratmeter treplatting i ulike nivå. Det blir utrolig godt å få det på plass! Soling, spising og mysing kan da gjøres i sand og jordfrie omgivelser! Levegger skal det også bli - ingen fare for sniktrekk, medmindre den er ønsket!!

Kårfolket fikk lørdag på plass en liten platting på baksia av kårstua. Der er det lunt og fredfult - og grønt (!). Inntil videre er vi storfornøyd med denne, selv om den er "underdimensjonert" ift antall  brukere. Lørdag var en utrolig varm dag med mye sol. Platten ble derfor tatt i bruk umiddelbart, eller rettere; idet et hjørne av den sto ferdig.

Søndag var det nord-norsk sommer her, 13 grader og høljeregn..Første dag med skikkelig dritvær denne sommeren. Men, småsvidd som vi var av sola dagen før var vi egentlig tilfreds med å få "pause" fra sola og tur til Happaranda. Det hadde bygget seg opp en passe handleliste til IKEA-tur. Det er en super aktivitet på regnværsdag! ....trodde vi....Fellesferie, søndag, heimfardag, pissregn=sinnsykt med folk på handel!! Som å gå i ei maurtue, mange tomme hyller glante mot oss, ingen å spørre og totalt kaos..I tillegg hadde IKEA Sverige feil med dataanlegget, så man kunne ikke bruke kort å betale med. Da var det å stå i en times minibankkø for å få kontanter - cash is king!! Godt å komme hjem å begynne å skru på flatpakkene - skikkelig trøst i det!!

I løpet av den siste uka har vi holdt på med et inne-prosjekt på kveldstid; det begynte forsiktig med tapetsering og maling nede i gangen. Progresjonen har ført oss opp loftstrappa og i loftsgangen! Nå er panelet malt og gangen oppe er i ferd med å få tapet. Nederste gangen er (nesten) ferdig med bilder og stash! Før vi drar hjem har vi håp om at kun selve trappa gjenstår til oppussing, vi må tenke litt på om vi skal male den eller pusse den ned og olje den..Kårfolket har hjulpet oss med å fjerne gamle radiatorer, kutte jernrør og annet utrivelig arbeid. Takk til dem!

Mandag fikk vi besøk av en av to yndlingsfettere, Per-Ivar med familie, Hanne-Bodil, Markus og Kasper. De har base i Boden og vi ligger lagelig til på hjemvei fra Happis, - heldigvis. Hyggelig besøk som vi håper kan "campe" hos oss neste gang! Torjus og Markus ble i år som i fjor fort kompiser..De fikk forresten "gleden" av å være første gjester til å prøve den nye og eneste plattingen.

Dagen i dag har vært gloheit, selv med dis og tunge skyer..28 i skyggen. Men det var mange og lange solgløtt under hele dagen. I solsteiken innstilte frugan arbeidet - det ble rett og slett for varmt! Å snu seg på solsenga var igrunnen eneste aktivitet som kunne forsvares utfra tempraturen i sola..Hoff! Og det ser ut til å bli enda varmere senere i uka..malingsarbeidet utendørs blir fort en utfording i varmt vær, men det tåler vi!!
  
Må vi virkelig hjem på lørdag?!!!

1 kommentar: