onsdag 18. august 2010

Sommer i stugan - oppsummering i bilder

På første sommerturen, i pinsa lå det ennå rester etter brøyteskavelen. Den største delen lå akkurat der tomta til kårstugan begynner. Til tross for russervarme og godvær måtte vi hjelpe skavelen avgårde..På tidligsommeren ble tomta gravd, samtidig med at dreneringsgrøftene ble åpnet.

Fireplatt-tomta
Våre naboer i sør har fjernet mange trær fra sin bakhage, det har gitt oss sol på fireplatten.
Det er mange, mange trær på Båtskjærsnes. Noen av dem står i naboeiendommene. Ikke alle går løs på store trær med samme iver som våre naboer fra Alta. Ære være dem for innsatsen! Vi har fått mere lys, mindre insekt og masse sol.
Fireplatten


Drenering og dreneringsgrøfta ble et kapittel for seg, mye jobb og uforutsette hindringer gjorde at HELE sommeren gikk med "krigsområde" rundt huset. Bortsett fra fireplatten som kom på slutten av sommeren, hadde vi ingen gode uteområder. Vi gleder oss til å så plen og få opp terasser neste år - da blir det utemys!







Jordhaugene, grøftene og de uforutsette hindringene - ikke vakkert! Store kampesteiner som ikke lot seg flytte med gravemaskin, de var vanskelig å få til å sprekke med trollkraft også. Tid, tålmodighet, cobra og pågangsmot ble fasit. Heldigvis histore!

Forberedelsene til neste år er igang. Da skal veranda og terasse opp! Bed og planter langs trappa må da vekk. Deilig med grus foran trappa! Det vil alle våre sommergjester være enig i..............










Mens dreneringsgrøfta var åpen, bestemte vi oss for å male muren. Det er jo litt spesielt å male husmuren med rull på stang og i stige, men vi fant ut at da slapp vi "maskering" av jorda og skit på rullen. Den brune muren har ikke gjort fasaden pen og vi mener bestemt at huset ser mye bedre ut med grå mur og klar gul panel. Nå mangler bare nord og østveggen gulmaling - så er vi i mål på malesia!!

I pinsa satte vi inn nytt kjøkkenvindu mot øst. Det ble nesten ferdig på innsia, mens paneleringen på utsia ble utsatt til sommerferien. På tampen av ferien da grøfta var lagt igjen og bakken planert, ble panel og omramming av vinduet satt på plass. Nå har vi ikke flere vinduer "på lur i tilfelle ledige øyeblikk", det får vi ordne i løpet av ettervinteren.










I ledige kveldsstunder, når SVT ikke har levert noe severdig, har vi fått starta (og nesten fullendt) oppussinga av gangen, loftstrappa og loftsgangen. De vanskelige partiene i loftsstrappa er vi heldigvis ferdig med - der fikk vi også god hjelp til listing av Torbjørn. Det gjenstår noen få legg tapet på loftet og litt maling nede. Dette skal vi få ferdig i løpet av høsten, og da er vi klar til å legge gulv i kjøkkenet og gangen.






Båtlivet endte med "havari" en uke eller to etter utsettingen. Det vil si at motoren ikke ville gå. Vi endte med å levere motoren på service siste uka og fikk den tilbake tidsnok til å pakke den ned i vinteropplag. Utenom Håkon og Amalie var det ingen andre som kunne skryte av mye tid til sjøs..Neste sommer blir det bedre! Da virker motoren og vi får pløyd bølgene - det gleder vi oss til.




Sommeren har gitt oss passelig mange godværsdager, noen shoppingdager, mange "drop-in" kaffegjester og noen feriegjester på overnatting. Vi fikk med oss Sirkus IKEA, Båtskjærsnesdagen, Arctic Sea Race blant annet.

Etter at "sjølfolket" dro hjem etter endt opphold, ble kårfolket igjen og styrte butikken. De tok i mot tante Karin, onkel Geir, Kaja og Petter som kom på ei ukes sensommeropphold. Geir bidro til at stugan fremstår nymalt mot sør.

Med mye skitvær i Bø, er vi veldig fornøyd med at de fikk skikkelig sommerdager under oppholdet i stugan. Da får det ikke hjelpe at onkel Geir blir levende stekt i maleveggen - sol skal man ha på semester!



Ny tur er under planlegging, vi må legge igjen dreneringsgrøfta i nordveggen, men før det skal ny vannledning på plass. Kveldene kan vi sikkert bruke å få ferdig gangen. Mye som tyder på at det blir bloggtema senere!
I mellomtia kan vi bare drømme om sommern som har vært og sommeren som kommer.

5 kommentarer:

  1. Jeg lurer på hvordan dere fant på og finne dere en plass i sverige?
    Hvilke tilfeldigheter avgjorde dette?:0)

    SvarSlett
  2. Tobydude! Inspirert av en kollega og en drøss andre nordmenn som hadde kjøpt "smultronstelle" i Sverige. Svært rimelige hus (koster mindre enn brukt campingvogn)og godt klima. Godt å være norsk i Sverige!! ;)

    SvarSlett
  3. Da blir det vel utidig å spørre hva man må betale for en stuga i Sverige i dag....

    SvarSlett
  4. Neida...du får en ok stuga for 200-300 tusen (prisene har steget litt)..Men de fins for rundt 100 også. Vi betalte under 200. Se på disse f eks http://w4.sfd.se/obj/obj.dll/list?firmanr=22483

    SvarSlett