lørdag 20. november 2010

Du gamla, du fria, du iskalda norr!!

Det var en heller lunken velkomst stugans folk fikk ved ankomst sent fredag kveld..9 kjipe grader innendørs! Det duger ikke når du har sittet i en overopphetet bil, der varmeapparatet har gått for fullt for å unngå isdannelse og nullsikt i frontruta...Det tok hele natta å få varmen på plass. Vet ikke helt om den såkalte "vedlikeholdstemperaturen/hyttetempraturen" (10 g) er så bra..? Pumpa sliter iallefall når den har brummet i lavdrift i lang tid. Vi skal skal prøve oss litt fram nå for å finne en passende temperatur og det blir mer enn 10.

Det er likevel fint med snø, kaldt og vinter! Dagslyset er jo helt annet enn hva vi er vant med i mørketida - det kan gjøre en stakkar litt forvirra mht tid. Ettermiddagen er jo så mye lengre her!

Det har skjedd store forandringer rundt stugan siden vi var her sist. De store jordvollene er planet ut og fjernet - bare en liiiten rest gjenstår..Det er kommet naboer i rød-stugan! De gleder vi oss til å hilse på, vi har fått frasagn om at det er trivelige folk. Til alt overmål er de fastboende og ingenting er bedre enn det! Det er også forandringer hos vår nærmeste nabo - snart er garasje ferdig!

Til vår overaskelse er skogen mellom Sandviken og Lappbäcken felt siden sist. Den norrländska mørke, tråkiga skogen har måttet vike - og frem kom en lys og fager slette!! Så fint!! Måtte de bare ta mer. "Jag trivs best i öppna landskap"! Nå er det ingenting å si på veien mellom Båtskärnsäs og E4 - iallefall ikke for oss som har erfaring med norsk veistandard mellom akslingene.
Vi har brukt dagen til proviantering i Kalix - ikke bare for oss, men for alle de som har sendt med "ønskeliste" for div svensk kolonial som ikke fins i på norsk side. Det er nok sikkert noen som blir glad når vi kommer hjem. Guttene har skaffet seg nye spill og filmer og ettermiddagen kvelden er dermed berget.


Dagen i morra skal brukes i Happaranda, forhåpentlig får vi unna mange julegaver og annet nødvendig juledill. Det kan antakelig fortone seg som ekstremsport for enkelte i vår lille gruppe..Vi tar det som det kommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar