tirsdag 23. november 2010

En Shopoholics Bekjennelser...

Acasiehonning og sennep - MÅ ha!

Neida, neida! Det er få saftige detaljer som presenteres, ei heller nok "holic" til at det blir tabloid format..

Det er egentlig bare første forsøk på en liten samling tips til de som dann og vann er hos söta bror og har mulighet til å handle. Frugan kan jo ikke tilkjennegi fangsten på julegavefronten her - det vil jo gi liten spenning hos mottakerne som helt sikkert "snoker" i bloggen.

Altså, vi er på kolonial..Harryhandling har større motivasjon for stugans folk enn å spare noen skillinger. Det er minst like mye å handle ting som enten ikke finnes her hjemme, eller som er vanskelig tilgjengelig. Noen ganger er det snakk om svenske spesialiteter alà Smörgåstårtan, andre ganger er det snakk om produkter som "er gått ut av produksjon" i Norge men som merkelig nok finnes over kjølen.... Det er dessuten en ganske stor tilfredsstillelse i å "ferske" enkelte merkevarer som spekulerer i kjøpekraften og priser deretter. Alt kan ikke forklares i høyere avgifter. Det er greit å vite at de prøver å lure kjøpesterke, dumme norske forbrukere.

Her er et knippe som illustrerer hva jeg mener... Julmusten er en svensk spesialitet som man må prøve! Det fins også et stort utvalg av gløgg som ikke kan sammenlignes med vår Tomtegløgg - der er flere sorter enn vi har klart å smake oss gjennom. Vi tar nye sorter hvert år. (Blåbærsuppen er til juniorene, som gløggerstatning). Vi tar alltid med oss Fun-saft hjem, det er faktisk halv pris og da er ikke valutagevinsten beregnet. Svensk kaffe er god - vi foretrekker Zoega og Gevalia av den malte sorten. Vi kjøper også kilosposer med hele bønner til espressomaskinen og da får vi Monsooned Malabar til halve prisen av norsk....Vi ender også alltid opp med å ta med oss krydder og dressingblandinger, ved en senere anledning skal jeg tipse om et veldig godt urtesalt.. Dressingmiksen fra Knorr med Hvitløk fins ikke i Norge og når du etterlyser den får man vite at "den er gått ut av produksjon". Hah!! Ellers synes frugan at det alltid er spennende med kakepynt når man er i fremmed kolonial.. Kristyr er altså glasur på svensk..

Det ble en begrenset fangst av godteri denne turen, vi var ikke innom Candy World og har heller ikke hatt mye fokus på denne typen næringsmiddel. Vi fikk likevel med oss et knippe av "must-haves".... Never Stop fantes før i gamlelandet, - uvisst hvorfor den er fjernet fra hyllene? Uforståelig etter frugans mening. Polly kommer man aldri utenom når man er over hos grannen i öst, den er en del av den svenske identiteten - tror vi. I et utall varianter, alle er gode. Mariannedrops og polka i alle mulige slags utforminger passer godt i våre ganer..
 
Vel, dette var noe av det vi fikk med oss hjem av kolonial..Mye annet godt også, bl a Tea og diverse fruktkremer som særlig kår-folket setter pris på. Vi kom jo selvfølgelig ikke utenom skinke og bacon, men det er det lite spennende å si om..Guttene var mest fornøyd med godteriet!


3 kommentarer:

  1. Likte det med fruktkremer til kårfolket.

    SvarSlett
  2. Lura på om du bli å lik at æ har funne en "helsosam, kalorisnål utan sukker"!!

    SvarSlett
  3. Så lenge det er sukker i skåla, så går det greit.

    SvarSlett