fredag 10. februar 2012

Kuinnhavorreværreenndethærre!!!

Sommerstugan i vinterprakt er ok! Vår snille nabo ordnet det levelig for oss før vi ankom i natt; - brøytet innkjørsel og ferdigoppvarmet hus.
Varmepumpen leverer ikke så godt i sprengkulde, derfor har innetempen vært lavere enn ideelt den siste tida. En hjelpsom nabo, flere varmeovner og stigende temperatur utendørs er det som skulle til for å få huset varmt. Minus 10 ute og pluss 23 inne kan man leve godt med. Skal ikke underslå at det, just nu, kunne vært praktisk og koselig å hatt en god vedovn. Men nødvendig er det ikke. Det er kanskje på tvers av hele sommerstugeideen å ha vedovn i fyringsøyemed??

Vi har lagt noen hektiske vinteruker bak oss og tatt langhelg langt unna hverdagen. For en gangs skyld kommer skole/SFO-stengt beleilig. Det er godt å sette seg i bilen å kjøre mot stugan når alt ligger til rette for det. Turen kan være lang og utfordrende på vinterføre og det er ingen selvfølge å komme seg avgårde. Det er aldri lett å beregne hvordan veiforholdene faktisk er. Denne gangen gikk det radig og greit, ingen ekstremkulde, ingen reinsdyr og ingen sinker i trafikken..Vi passerte ett vogntog godt parkert i ei grøft og det var alt.

Vi har ingen store prosjekter i denne langhelga - det er kun snakk om å "kolla leget", treffe kjentfolk og oppleve alt det gode svenske som vi vet om.. Ladde og lengte til sommeren. Mys og mere mys!

Stugans tilstand er akkurat som da vi forlot den i september. Heldigvis er ingenting frosset eller ødelagt. Vi hadde en målsetting om at NOE skulle være forandret, - vi hadde bestilt elektriker til å ordne nytt elektrisk på sjølfolkets soverom som vi tapetserte så ivrig i september. Den gang ei!! På 6 mnd er ingenting forandret. Håndverkere er seg sjøl lik, også over landegrensene. Det er antakelig et eget kurs på yrkesskolen i å ikke komme til avtalt tid, eller ny tid, eller annen passende tid. Det kurset synes å være grunnleggende og av internasjonalt kaliber......




Formiddagen ble brukt i Kalix - der fokus var bunkring til den tomme norske fryseren, dernest varmeovner. Frugan nyttet høvet til å sjekke at vi faktisk kjente igjen sentrum og utvalgte butikker, noe vi gjorde. Resten av denne dagen blir helt vanlig fredag med Skavlan som seg hør og bør i forsvorskningens tegn!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar