søndag 5. februar 2012

Nedtelling

Neste helg er det duket for årets første stugetur. Og vi gleder oss! Fryktelig lenge siden sist; faktisk et helt halvt år, - og det er ny rekord i fravær. Heldigvis er vi snart i sesongen der det er tettere mellom turene!

Vi er spent på stugans tilstand - det er vinter og og stugan har stått ubebodd mange måneder - utrolig mye man kan bekymre seg for om man har anleggene i orden.... Dette til tross for at naboene melder at alt er vel.

Det har inntil nylig har vært en mild og snøfattig vinter i Båtskärsnäs, iallefall om man sammenligner med fjoråret. De siste par ukene har det imidlertid blitt veldig, veldig kaldt. Fortsetter fimbulkulda må vi vurdere å utsette turen, det blir en vanskelig kjøretur i -40C og mer. Kanskje til og med småfarlig, om bilen skulle stoppe på nattestid i folketomme nordfinland?

Det blir heller ikke noe særlig å være der i sprengkulde - uten vedovn er det vanskelig å få temperaturen opp i comfortsonen på 25 gode røde gode grader. Man skal tross alt kunne gå inne uten tykk genser og ullester, helst skal man kunne gå barføtt i knebukse og med en enkel t-skjorte. Det er iallefall et uttalt mål hos (enkelte av) oss. Men vi er beredt på offer og stiller i ull-longs om det er det som skal til for å få en levelig helg i yndlingsstugan. Alt for å få start på stugasesongen! Prognosene ser pt ut til å gå vår vei, og vi satser på at lykken står den kjekke bi. Vi gledes!!!!

Takk til Anki for bildene!


2 kommentarer:

  1. Æ skjønne dokker lengte å starte sesongen! Håpe kulda slepp litt taket så turen kan gjennomføres:)

    Hils stugan:)

    Benedicte.

    SvarSlett
  2. åhh - du sku bære visst! Det e jo ikkje bare stugan så trekke, har jo ærend i div butikka.. Det får æ forhåpentlig skriv heim om seinere :)

    SvarSlett