søndag 12. februar 2012

Middag og mys hos grannen


Hur bra som helst lørdag; IKEA, middag og sämlor hos grannen.

Det viste seg å være en kjempetabbe å vente til lørdag med å dra på IKEA. Der var det fullere enn fullt; det manglet parkeringsplass, det manglet alburom, det var fullt i vognparkeringen ved restauranten og i det hele tatt: ikke trivelig.... Aldri, aldri skal vi velge en lørdag når vi kan velge en hverdag i arbeidstida!! Husk det! Anyway; vi fikk gjort våre ærend - denne gangen mest til andre.

Kan hende at opphopningen i Happaranda hadde sammenheng med det dårlige vinterværet; 0 grader, småsludd og vind. Akkurat sånn som vi er vant til.

Lørdagsettermiddag var vi buden på middag hos grannen. Der var det fullt hus, med flere granner og veldig trivelig. Og god mat! Nå kan vi skryte av å ha spist enda en svensk spesialitet; Sämla. Hjemmelaget sådan. Det er en hvetebolle fylt med krem. Ikke ulik en norsk fastelavnsbolle, men bunnen i bollen er gravd ut og erstattet med mandelmasse/makronfyll. Utrolig.godt og mektig. Sämlan skal etter sigende spises på fettirsdag - vår fastelavensbolle spises vel på fastelavenssøndag?. Små sjarmerende forskjeller!  (Utrolig irriterende at frugan igjen glemte å ta bilder - det gjør hun ofte når det kommer mat på bordet. Uvisst av hvilken grunn....)

Torjus ble venn med nykatten og begge guttene ble bedre kjent med grannens barn under middagen. Små og store hadde det veldig bra. Vi voksne synes det er fint å bli bedre kjent med de andre grannene. Utrolig fine folk - vi er heldige med nabolaget. Det tenker vi hver gang stugan (også kalt surdeigen) gir oss et spark...

Søndagsmorra er det oppbrudd, morsdag er utsatt og hjemvei venter. Men først en tur innom Sport City og bassenget. Nok en forskjell på Norge og Sverige: svenskene vet å bygge bassenganlegg. Vi tømmer bassengene for vann og fyller dem med gammelt skrap.......... Vi nytter høve mens vi er her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar