søndag 24. mars 2013

På plass til påsklov!

Endelig tilbake! Hele høsten og vinteren har gått uten at vi har vært her - og møtet med stugan ble  varmt og hjertelig. Besteforeldrene i rødstugan kom et par dager før oss, og hadde tilrettelagt ankomsten natt til lørdag.

Bottenviken har vist seg fra solsiden, med litt dis innimellom. Mildere enn vanlig nattestid, og mellom 4-8 plussgrader om dagen - fint for utemys (og god snøsmelt!!)! Det er utrolig mye snø i området, noe nær rekord kanskje? Frugan har brukt søndagen på å grave fram terassen, mens de største guttene har sjekket skiføret. Nå gjenstår bare å få gravd seg veg til utebod og anneks for å få ut hagemøbler og utepeis - så ligger forholdene vel til rette for fine utestunder også ved huset.

Påskestemninga er altså på plass, innomhus har kyllingene inntatt sine faste rom og møbelflater. Ute skinner sola, appelsinene og importert kvikk-lunsj ligger klar. Nå gjenstår bare å gjøre, være og flire - sammen med de rundt oss i påskeeventyret.... Vi gleder oss!

Vi kan selvsagt ikke la oss drukne i gul kyllingidyll. Planer for de dagene det ikke blir påskeaktivitet har vi hatt på beddingen lenge. Først og fremst må vi ferdigstille soverommet til sjølfolket som vi forlot med halvlagt gulvbelegg. Der har vi fridd til bestefar, i skrivende stund går arbeidet framifrå!

Når gulvet er i boks og dagene tillater det, går vi over til å tapetsere en fondvegg i spisestua. Tapet og klister ligger klart, importert fra gamlelandet. Men først må taket males. For et par, tre år siden fjernet vi et skap på ene veggen - noe som etterlot spor både på vegg og tak. På neste tur skal alle vindu i stuene skiftes, det er opptakten til dette vi nå står overfor. Yeah! Yeah! De gamle vinduene trekker fælt, frugan har stor tro på at bytte av vindu medfører mildt inneklima og snille strømregninger. Det blir uansett deilig å flate ut i sofaen uten kuling og kaldtrekk i nakken fra gamle, sjarmerende vindu.

  

Vi håper at alle våre venner og bekjente får ei fin påske, uansett om den feires hjemme, på jobb eller på ferie - og uansett vær. Akkurat nå tenker spesielt på de i Tromsø og håper man er forsiktige på tur og tar skredfaren på alvor.

GLAD PÅSK!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar