lørdag 30. mars 2013

Solgule dager

Status over halvveis i oppholdet er at vi aldri har hatt bedre vær enn i år. Hver eneste dag har gitt oss sol fra skyfri himmel. Kun en natt med et lite melisdryss av snø og kun en ettermiddag med grå dis. Kontrasten er stor til det vi ser og hører hjemmefra - og det er ikke fritt for at vi gruer til hjemvei, tiltross for at vi vet at innkjørselen vår er brøytet av en snill nabo.

Under sola har vi kosa oss, med fottur i scooterleden opp til Gölihatten - kort og grei tur - fint alternativ for alle som mener at ski er best som ved. Vi har også brukt føttene ut på isen - flatt og fint, dog i noe annet tempo enn de som tar skiene fatt.























Frugan bukket under for sykdom (gulfeber??) og har ett døgn på loftet og ett døgn på sofan bak seg. I denne perioden fikk guttene prøvd grannens scooter ute på isen - til deres store glede. Snille grannen!


 

Dette gav mersmak og til neste år er det snakk om å leie scooter for hele uken. Med slede og hele pakka slik at alle kan bli med. De har også fått et par lengre skiturer. Naboene i skolstugan er kommet på plass, og eldste arvingen har gått på isen med kompisen helt ned til Frevisøren. Også stugans gubbe har fått prøvd de litt lengre strekkene på ski på isen.

På den sosiale fronten har vi endelig hatt familien Sandström på fika. Veldig trivelig, vi er heldig som har så snille og greie fastboende naboer. Når de nå kjenner veien, håper vi å se de oftere. Ellers har både bestemor og bestefar, Monica, Nina, Amalie og Bjørn-Olav vært innom.

Skjærtorsdag inviterte bestemor oss ut på middag i anledning sin 70-årsdag. Det ble Hotell Valhall i Kalix hvor vi valgte påskebuffeten. Der sto blant annet den lokale delikatessen Kalixlöjrom på menyen. Etterpå var det hjem til bestemor og bestefar på kaffe og kaker.






















I dag har de største guttene gått på ski mens frugan, Nina og Monica har nytt sola fra terrassen. Ungene gulstugan og skolstugan dannet felles front på ettermiddagen med krav om tur i bassenget, noe gubben og Nina måtte innfri (ikke alltid dumt å være syk!). Dagen ble avsluttet hos "Alta-naboene" Marianne og Karl. De serverte kongekrabbe. O'jubel! Alternativ meny var finnbiff for små, sarte ganer. En trivelig kveld med god mat og hyggelig vertskap.


Så er man allerede igang med å glede seg til morgendagens kalas - i skolstugan hos Nina og Einar. Ny samling rundt påskelammet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar