mandag 1. april 2013

Kontraster


Tilbake i Tromsø. Kontrasten mellom hjemmene våre er stor. Gul sol og blå himmel gjennom hele uka i Sverige, mens det her hjemme ikke kan ha vært mye opphold mellom snøbygene. Selv om en snill nabo hadde brøytet innkjørselen for et par dager siden, måtte vi grynne hele fotens lengde i snødybden for nå trappa og ytterdøra. Så lite nødvendig å senke solscreenene før vi dro! Har sikkert sett sykt ut...Vi visste jo hva som ventet oss hjemme, det har fremgått både på nyhetene og på SoMe, men vi fikk virkelig syn for sagn da vi rundet Tromsø-svingen i vakkert kveldslys og fikk se den svarte nedbørsskyen som lå over 9000-byen og skapte snø og mørke. -Så hvorfor ble vi ikke en dag lenger i det gule paradis? Enkelt; vi bruker 2. dagen på å  måkke bort rundt bort fra huset og ellers "komme oss i orden". Mulig vi bør legge om strategien på dette punktet i årene som kommer.

Beretningen om siste del av oppholdet i Baskeri, påskeaften og litt av påskedagen. Påskeaften var det også sol og vakkert. Frugan satt på broen og nøt sola, med selskap fra bestemor og bestefar en stakket stung. Guttene fikk prøve Karl og Marianne sin scooter. Det samme fikk ungene i skolstugan, - for de hadde to! Gutteartig!


Frugan og gubben dro en sveng til Happis på handling - både for hjemvei og for stugan. Frugan var slett ikke restituert/frisk og handelen på IKEA gikk tregt. Ingenting å skrive hjem om der. Noe bedre fangst på Iittala, som vi sikkert får glede av i mange middagsselskaper her hjemme. Stikkord: lin. Etter kolonialrunde, ledd i harryhandelen, bar det hjem for å gå i selskap til naboene i skolstugan på påskelam. Der var "hele nabolaget" samlet. Vi hadde med et nystekt lammelår - de har ikke storkjøkkenfasiliteter i skolstugan, bare masse bordplass og hjerterom.


Det ble en veldig trivelig middag! Påskelammet, med rattatouille som tilbehør var nydelig. Vinen likeså. Desserten var ovnsbakt fersken med marsipanlokk strødd med honning og nøtter, servert med vaniljeis. Vi er veldig heldige som har så mange hyggelige og gjestfrie naboer. Det er ikke rart at dagene flyr her (og at rompa og magen blir større..) Det var innredet egen ungdomsavdeling i Restaurant Skolstugan, der arvingene fikk servering. Det gikk over all forventning, de koste seg stort, utnyttet å være utenfor synsvidde og tok godt for seg av bordets gleder. Det resulterte i mageknip og sukkersjokk. Etterhvert fant de roen på loftet over en iPad. Med tanke på hjemreise og pakking påfølgende dag, ble det hjemvei relativt tidlig - dessverre. Det hadde potensiale til en svært sen og hyggelig aften..Påskedagen ble det nedpakking og vasking - det verste med hele turen. Som vanlig før hjemreise, fika hos Monica. Denne gangen var bestemor og bestefar også der.

Her har vi funnet en havarert påsk-kjerring. Påskeheks på norsk? De er veldig vanlige i Sverige - like vanlige som kyllinger og påskeris. Hun vi møtte hadde nok kjørt feil i forbindelse med turen til Blåkulla (Bloksberg) Skjærtorsdag. Tror vi også må få oss påskkärring i vår brøyteskavel senere år. Iallefall må vi utfordre arvingene til å gå påskkärring/påskgubb på Skjærtorsdag (lik vår tradisjon med julebukk).

Neste tur er under planlegging. Det blir i mai - og vi gleder oss.

2 kommentarer:

 1. Velkommen hjem til vinterlandet!
  Ser at dere har hatt en deilig påske med mange hyggelige sosiale aktiviteter:)
  Hilsen en av dem med kranglete betalingsterminalen på Elisabethsenteret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Kunne gjerne vært like mye sol og vårtegn her som der.. Ferdig med vinteren, egentlig :)

   Slett