tirsdag 21. mai 2013

Sjuttonde maj og pingsthelg

Hurra for 17. mai i utlandet, ihvertfall i nabolandet. Vi ankom stugan for langhelg, etter forhandlinger med guttene fikk også selveste 17. mai inngå i stugehelgen. Det ble trivelig for alle, og vil gjentas om kalenderen tillater det.

Helgen ble innledet med 17. mai feiring, i deilig sommervarmt vær. Første dag i år at vi har kjent temperaturer på godt over 20 grader. Vi dro til Kalix sammen med huslyden i skolstugan for å spise lunsj. Vi valgte lilla Grand som flere har anbefalt og vi angret ikke. God mat, fint miljø og nok et sted utprøvd. Porsjonene var rause og vi kunne ikke gå direkte til neste etablissement for stor 17.mai-is. Dermed fikk vi bunkret diverse på ulike butikker før vi satte kursen til Myggan og deres isbar. I anledning vår nasjonaldag fikk vi kaffen på kjøpet. Byvandring i lette sommerklær og varme som ikke bare finnes i sola i leveggen gav ekstra stemning, det kan vi ikke unnslå.

Feiringa fortsatte med kakebord i gulstugan sen ettermiddag/kveld. Nina var snill og bidro med en kladdkaka så kakebordet ble ok, tatt i betraktning den korte forberedelsen. Altanaboene kom også, fire i tallet samt våre svenske granner. Varmen holdt seg utover kvelden, så vi forble ute. Forbløffende varmt lenge, men til slutt måtte fleecepleddene fram. Matbuffeten var inne og etterhvert ble kakene byttet ut med grillmat og burgere. Ute fikk noen stiftet bekjentskap med monsterstore mygg (kalles ismygg, har overvintret i isen) til andres underholdning. Oh du herlige sommertid! Ja, og hurra for 17. mai, en av de fineste!

  


Lørdag fortsatte det gode været og etter en litt sen og langsom start, tok vi til med mange av gjøremålene vi hadde satt opp for turen. Platten som ble lagt for to år siden, samt platten på kårstugan ble skurt og renset for beising. Det var frugans prosjekt. Det ble også litt raking i hagen innimellom. Gubben fikk felt de to store bjørketreene som sto mot vest. Treene var store, det er mye forarbeid og mye rydding av greiner i etterkant av fellinga. Det gikk flere tilhengerlass med greiner og bjørkeris til maibrasan. Veden varmer som kjent flere ganger.. Grannen Kjell var grei og hjalp til med sagingen og tok vekk trestammene for kappe til ved.

På kvelden ble vi invitert på middag i skolstugan, kylling Tikka Masala. Etter et hyggelig velsmakende måltid, skrittet vi over til gulstugan alle mann alle for å bivåne Eurosong, med masse godis fra skolstugan. Utrolig engasjement i gruppa, alle med sine favoritter. Artig!


Jaggu ble det ikke flott vær på søndag også. Denne dagen var det lovet barna bassengtur og det var ingen vei utenom gjennomføring, selv om de voksne helst kunne unnvært innebasseng. Før vi dro i basseng ble vi bedt til Monica på smørgåstårta. Langbord ute i deilig vær, med utrolig god tårta og senere mange deilige hjemmelagede sorter kake/kaffefik. Det ble litt "takk for maten, kor e hua?" over lunsjen, for vi måtte videre i basseng - mette og synkeklare...

  
Etter en time i basseng og en time på handel ble det utrolig nok plass til et måltid på Trocadero, også dette var en veksel som arvingene hadde. Når fire barn organiserer seg i kravene er foreldrene ofte sjanseløse. Vi delte altså skjebne og opplevelser med skolstugans folk. Vel hjemme var plattene tørket og frugan tok fatt på beising, gubben tok fatt på listing av soverommet som fikk ferdiglagt gulv i påska. Det var en del som gjensto på to-do lista og tida var kort. Hjemreisen ventet dagen etter. Det var utrolig stille i nabolaget mens dette kveldsarbeidet pågikk, det hadde sammenheng med at de hockeygale svenskene satt inne og så Tre Kronor vinne ishockey VM.
 
 

Eiendommen har en tendens til å få preg av "taterleir" ved at mange prosjekter gjøres samtidig. Det gjør at ryddejobben ikke er helt ubetydelig. I ryddinga inngikk litt planting av sommerblomster som ble innkjøpt i et overmodig øyeblikk samt til 17. maipynting i tillegg til alt det andre.

 
Mandags formiddag kom vi i mål, med tom tilhenger kunne vi vende nesen hjem. Frugans ambisjon var å fylle litt av lasteplassen ved et IKEA besøk på hjemveien, men fangsten ble såpass liten at den gikk inn i bilen. Ironisk når vi hadde lånt en ekstra stor tilhenger at vi ikke hadde noe returlast i den. Normalt tyter det ut last i alle retninger når vi er på hjemvei. Vel, vel, hovedhensikten ble oppnådd - å flytte et stort vindu og en verandadør til stugan, ja og en lenestol og en gressklipper etc.


Vel hjemme har vi mye godvær og hyggelige opplevelser i bagasjen. Turen gav blod på tann og motivasjonen til sommerferie er på topp. Nedtellinga har startet, en fattig liten måned til sommerferien og vi er klar!

 


1 kommentar:

  1. Mange flotte bilder her! Det var jo en riktig så flott pinse på alle måter :)

    SvarSlett