onsdag 26. juni 2013

Intet nytt under solen....

- ja, sol og sol? Sjeldent dårlig sommervær er noteringen så langt. Det veksler mellom sol, skyet og regn -sur vind og temperaturer på mellom 15 og 20 grader. Ikke akkurat sommervær som vi er vant til her.

Vi utnytter skitværet og bruker mye av tida inne. Planene og forberedelsene for bytting av vindu og oppussing av spisestua realiseres. Helt vanlige innesysler for stugans folk mao. Vi startet med det vanskeligste vinduet; i spisestua der formatet blir endret. Nå blir det et sidere vindu som slipper inn mer dagslys i det nordøstvendte rommet. Men før vi skiftet vindu, ble det lagt ny himling. Veggene trengte også en oppgradering - så nå står vi i et evig rot og ordner dette rommet. Nye kabler og stikk kommer så snart rommet er ferdiglista, forhåpentlig tidlig neste uke.

Nydelig hjembakst fra Fanny

Vi har fått brukt noe tid ute, særlig guttene. Første gjøremål ved sommerankomst er "høyonna". Gresset er langt og bedene ugjenkjennelige. Heldigvis er guttene flinke og ivrige i tjeneste, så om vi ikke er helt i mål så ser eiendommen likevel bebodd ut. Første plenklippen gikk av stabelen med regntungt gress - dermed er helligdagene mange.. Selv om vi er tidlig i sesongen og såvidt fått hagemøblene ut, har vi greid å glemme putene ute en natt det regnet smådjevler. Vi håper de tørker før ferien er over!! Guttene er ellers i ventemodus. De venter på likt og ulikt; bedre vær, båtutsett, bassenget, motorsport og de andre ungene som snart er i anmarsj. Det er ikke fritt for at de voksne også venter på det samme.

Bestemor og bestefar er på plass i rødstugan. St hansaften grillet vi sammen og spiste ute ved rødstugan. Dagen før inntok vi middag sammen hos oss. Etter det ble gulstugan mindre presentabel for gjester i og med oppussing. Vi jobber med et mål om å få huset i noenlunde skikk til vi får våre første sommergjester på torsdag. Det gleder vi oss til!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar