torsdag 4. juli 2013

Feriegjester!

Et stykke ut i andre ferieuke kan vi oppsummere med dårligere vær enn vanlig, trivelige feriegjester og ei snart ferdig spisestue. Posten har funnet veien ned Tornedalen, Hemglasbilen har vært her, gjærsaga er montert på gårdsplassen - så sommeren er definitivt her.

I midten av forrige uke ble båten dratt opp på hengeren og satt litt unna den opparbeide plassen ved forrådet etter å ha blitt rengjort og bunnsmurt av bestefar og gutta. Det gjorde plass til poolen. Den tar 3000 liter vann og har vannpumpe/sirkulasjon,  varmekolbe, klortilsetting og hele hopprennet. Den tok ikke lang tid fra montering før guttene innviet herligheten - det ble nok en kald opplevelse, vannet målte knapt 20 C. Senere ble vannet bedre og både stugans gutter og skolstugans barn har brukt den når været har tillatt det.


Torsdag formiddag kom feriegjestene, Hege og Anders med "jentene". Jentene Billie (chiauawa) og Sannie (papillion) - hhv 2,5 og 4,5 kg og 4 år. Stor gjensynsglede og flotte gaver til store og små - mer om det senere. De hadde akkurat svingt inn porten da Ann-Sylvi og Thormod også fant veien hit. De er faste sommergjester ved stugan og hadde i år som alle andre år god bakst med til kaffen. Ann-Sylvi og Thormod dro videre etter et kort kaffestopp - de er ønsket velkommen igjen til neste år! Hege og Anders kom fra Värmland der de har stuga og planen var at de skulle slå seg til ro noen dager - dette har frugene planlagt en tid :)


Frugan er redd hunder - store som små, på toppen av en pelsdyrallergi. I våre hus har firbeinte derfor ikke adgang . En svært eksklusiv dispensasjon er utstedt for Hege og Anders små "predatorer" som matmora har kalt dem (antakelig ironisk?). Frugan har møtt disse hundene mange ganger i deres hjem.
Huset fikk en flott gave med mye godt for store og små (som var borte da pakken skulle gjenskapes for illustrasjonens del), i tillegg fikk frugan spesialtilpassede leggbeskyttere med innlagt hundesnacks for å beskytte føttene mens hundene var her. Nå ble det ikke nødvendig, for stugans øvrige folk - særlig minstemann - holdt hundenes fokus store deler av tida. Frugan slapp nærkontakt av første grad, guttene fikk leke så mye de ville med "jentene" - en soleklar  vinn - vinn for hunder, gutter og frugan!


Dagene med Hege og Anders i hus var svært hyggelige og gikk altfor fort. Vi spiste godt, drakk godt, spilte kort og snakket mye. Og vi fikk innført en annenhvert år syklus - de var hos oss i år, vi til Värmland neste år osv.. herlig! Gjestene har fått sett det meste av selve Båtskärsnäs - inklusiv Antikaffären som nok ruller ut rødløper ved neste besøk. Men planene om å introdusere Anders for Nord-Finland er utsatt til sommeren 2015, han kan forberede seg mentalt i mellomtida.


På lørdag satte guttene og Anders ut båten. Gubben kjørte båten ned til utsettplass, mens guttene og Anders rodde rundt til båtplassen. I kveldinga mens stugans folk og gjester satt ute og nøt varm kveldsol og grillet middag, ankom skolstugans folk. De har vi ventet på, særlig guttene som har ventet på lekekompiser. Det bar rett på fisketur med de fire arvingene. De voksne spilte Amerikaner, dilla etter mange års dvale, hele natta. Det ble nesten lys morgen før siste runde ble spilt, søndag ble det sov-morgon for mange av oss.


Søndag fikk vi snabb-gjester som kom innom på vei fra Frevisören og videre sør. Kun et kort kaffestopp, vi satser på lengre stopp på retur. Dagen ble ellers brukt i sofagruppa i solveggen - sola var dog bare innom av og til, men varmen var tilstrekkelig til å sitte sommerkledt ute hele dagen - behagelig bakpå-dag. I kveldinga pakket gjestene våre bilen og tok fatt på den lange hjemveien - nattkjøring non-stop..

Det ble stille og ensomt når gjestene dro, de tok også været med seg i bagasjen. Det skjedde under den store ompakkingen da div antikviteter fra Antiken skulle ha plass. Vi har fylt dagene med arbeid på spisestua - den er tapetsert og malt i flere strøk. Fin inneaktivitet når været er under pari. Mandag var det noe som lignet høststorm - godt å ha hus!!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar