lørdag 2. november 2013

Høst - sommarstugan pakkes ned!

Denne helga - ikke langhelg engang - har vi endelig tatt "svippturen" til stugan for å pakke ned sommeren og klargjøre huset for den hardeste delen av vinteren. Det er like før julebordsesongen starter og helgene er fylt med andre ting - så det måtte bli denne helga. Planen i sommer var å komme tilbake i august-september, få med seg siste rest av sommersola og pakke ned på en svensk og sindig måte. Pga div prosjekter i førsteheimen ble det ikke sånn.

Vær og føre på nedturen var variabelt. Været var bedre enn føret. Temperaturmessig var det store svingninger, fra pluss 3 C til minus 14 C. Gjennom alle temperatur og værskiftene var èn ting bestandig; glatt veibane! Veldig glatt veibane...Tror knapt vi kan minnes noen tur med så såpeglatte veier. Selv fra passarsjersetet turte ikke frugan å "bremse" hardt, hun satt dermed og "clutcha" stort sett hele veien med "ratteberedskap"..  Det var hjertet i halsen hver gang et vogntog skulle passeres, særlig russiske og estiske med tvilsomme såler. Med nye piggdekk som "skal kjøres inn" var det flere grunner til å holde tilbake på farta. Vi brukte over en time mer enn vanlig på strekninga, selv om det var lite trafikk.

Med sen ankomst fikk vi bare pakket ut og satt på varmen før sengen, huset var kaldt og ugjestmildt, 10 C. Men vi fikk fort opp temperaturen og frugan har stort tro på at de nye vinduene bidrar til det. Vi våknet iallefall til godt og varmt hus.

Det å pakke ned hele sommeren ute gikk fort, selv om vi hadde mye ting og tang spredt rundt hus og hage. Innendørs var det meste av rydding og vasking gjort - kun kjøleskapet ble plukket i sine enkelte hylleelementer og skurt. Fordelen med tomt kjøleskap er at vaskeprosessen går fort. Takk og pris!


Etter at alle gjøremålene var unnagjort bar turen til Happaranda og Kalix. Både matinnkjøp og møbel/interiørhandel sto på planen, samt proviantering for oppholdet. Er man først i broderlandet må det Harryhandles! Dessuten er det masse spennende i det svenske julesortimentet. På den måten var det jo perfect timing. -Ttrodde vi! Timinga viste seg å ikke være god i det hele tatt. Det var allehelgonsafton - og da har systembolaget stengt. M a o kan tullen på Kilpis med rette sove rolig når vi er på hjemtur. Det ble intet å fortolle denne gangen heller. Dessuten skal hjemturen starte tidlig søndag så hvit lørdagskveld gjelder......
Middag ble inntatt i Kalix under shoppingrunden, - på Trocadero etter guttenes ønske.



Forøvrig kan våre norske naboer glede seg, vi har gått med egen kurv og handleliste til dem på et velkjent kjede-etablissement og fikk alt på lista. Litt småtteri til andre venner og kolleger ble det også, i tillegg til masse greier til eget hus og huslyd.  Julen er startet på IKEA, og da er vel det meste sagt!


Kvelden ble tilbragt med våre svenske naboer, Monica, Lena og Kjell. Kjempehyggelig - vi gleder oss allerede til vi ser dem neste gang, i februar. Forresten ikke en helt hvit kveld, det fantes litt i stugans gjemmer og hos grannen Monica ;)

Åretrundtlampa?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar