onsdag 5. mars 2014

Vinterferie!

selfie!!
Så har vi også prøvd vinterferie i stugan! Det frister til gjentakelse, selv om det gnistrende kalde vinterværet med blendende sol uteble. Vi fikk vintervær av den mer vante sorten; overskyet og rundt null grader. Men så hadde vi heller ikke skiene med, vi visste hva vi kom til.

Eller det visste vi ikke helt... En flott velkomst ventet oss inne i stugan: tulipaner, vin, brus, sjokolade og ostepop fra naboene som også hadde brøytet innkjørselen dypt og bredt. Heldige oss som har så snille og søte folk rundt oss.

Vinterferien var planlagt uten store gjøremål, bare sjekke stugans tilstand og kjenne litt på stugelivet igjen etter en lang vinter uten. Dagene har gått fort og vi har kost oss glugg og vært sosial med naboene. Lørdag hadde vi skolstugans folk på pizza. De kom lørdags ettermiddag og syntes det var greit å få ferdig middag servert. Utpå kvelden fikk arvingene lørdagssukker og opphavet nøt ost og vin.

Søndag var Marianne og Karl innom på formiddagsfik før de vendte hjem til Norge, Nina kom også innom og rakk dem før de dro. Seinere samme dag ble det mer fik med Lena, Kjell og Fanny - de som hadde gitt oss en hyggelig velkomst. På ettermiddagen dro frugan og Nina til Happis på jentetur (les slowshopping -noe Einar ikke kan) og der fant man masse småtteri og nøt turen fra ende til annen. Da vi kom hjem var grannen Monica kommet over. Gubben trakterte med vin og ost -OG massiv norgesreklame. En hyggelig og artig kveld med mye fliring - Nina kom også innom - mens ungene erobret skolstugan og fikk en grei home alone stund.



Mandag var det Kalix og jakt på tv-reparatør. Vår "gamle" tv som vi tok med denne turen (på nød og neppe, fylt hele lasterommet) - funket bare noen minutter etter at den var installert. Tvn ble prikkevert og vi dro på lunsj på Myggan etter ønske fra ungdommen. Artig miljø i denne cafeen, veldig 50 talls interiør og pynt. Grei mat, særlig for de små. Etter lunsj gikk ferden innom div butikker og sist et nyoppdaget konditori. Nina inviterte på sëmlor derfra hjemme i skolstugan - semlor er godt!! Heldigvis kort sesong!
Denne ettermiddagen fattet ungene interesse for brøyteskavlene ved skolstugan og startet hulegraving som varte til senkveld (er det vinterferie, så er det vinterferie!) I gulstugan var det ny fika med grannene Kjell og Lena samt Nina. Det ble lagt planer både for sommer og påske og vi gleder oss allerede til første event!!

snøhula 
vakkert i tåka


















Vi avsluttet vinterferien tirsdag og vendte nesen hjem. Fettirsdag/Mardi Gras faktisk. Semlene ikke tilfeldig i handelen nå, men en del av fastelavnsesongen. De inngår i fråtsingen som egentlig skal skje fettirsdag før fasten. Og visst har vi fråtset - hele vinterferien... nå gjenstår fasten. For noen i 5:2 format....





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar