søndag 13. april 2014

Kyllingene på plass!

Palmesøndag og gulstugan er nyvasket og pyntet; kyllingfaktoren er høy i heimen. Gult er kult!

Lørdag ettermiddag var vi på plass, etter en grei kjøretur. Gubben mostret store deler av veien over å kjøre på piggdekk langs tørr fin asfalt. Men, vi skal hjem igjen over kilpisfjellene og det er ingen garanti for tørr asfalt på retur. Pigg er greit.

Siden vi dro lørdagsmorgen hjemmefra, rakk vi Antilas butikk på Kilpis. Det var igrunnen ikke noe sjakktrekk å stoppe der. Smekkfullt og kø av påsketurister og priser som bar preg av sesong. Det ble verken reinkjøtt eller bacon på oss derfra. Da vi senere kom til Karesuando, sneiet vi innom den svenske delen for å avlegge Eliassons Partiaffær en visitt. Der er stor kjøtthall og priser som vi liker. Bomtur det også, lørdagsstengt.

Fra roadtripen; veiarbeid i Skibotn og snøskulptur i Karesuando
Selfie av boyzn




Kjøkkenbordet var omgjort til gavebord da vi kom. Alle guttene i stugan har eller har hatt bursdag nylig og bestemor og bestefar i rødstugan hadde plassert gaver til dem før vi kom. I tillegg var det et stort påskeegg til familien fra våre snille gode svenske naboer. Heldig er vi som kommer fram til varmt hus fullt av gaver. Lykken stoppet ikke der, vil ble bedt på middag i rødstugan hos bestemor og bestefar. Deilig svinefilet og is til dessert. Gutta fikk boksbrus da de voksne drakk vin. Minibokser. Minstemann syntes at miniboksene var veldig tøffe, og dessuten fantes det altfor mange av dem i kjøleskapet. Men det var før vi dro.


Store deler av kvelden ble tilbragt i rødstugan. Tilbake i gulstugan var veien under dyna kort. Vel og merke etter at nett var innstallert og epleTVboks var tilkoblet. Netflix er med oss på ferie, hurra for de digitale fremskritt! Forøvrig ikke planer om å bruke påska foran TV, men noe tvtitting blir det og da er det greit at vi selv bestemmer sendeskjema og program.

Påska erklæres herved startet i gulstugan.

Velkommen innom og glad påsk!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar