mandag 6. april 2015

Finalen i ferien - Påskiaden


Siste del av påska ble artig og begivenhetsrik. I år skapte vi nye trivelige tradisjoner - tror vi. Nye aktiviteter fortrengte i år gamle tradisjoner - det er litt av greia på stugetur, å ha mange ønsker for oppholdet og alt for liten tid å gjøre alt på. Neste år må både planlegging og været prikkes med større presisjon, slik at vi får tid til mer. I år var været skiftende, værmeldingene upålitelige og valgene mange, så mye ble tatt på kort varsel og noe ble det rett og slett ikke tid til. 


Skjærtorsdag var det scootercross, type "Superstadioncross" på Bruksvallen i Karlsborg - en stor begivenhet for guttene. Denne var spikra som et must å gjøre allerede i vinterferien. De dro uten frugan som syntes det var surt, kaldt og bare passelig interessant. De ble borte i timesvis og koste seg stort. De kom hjem med smil om munnen - en nordmann hadde vunnet. Hurra! Som kveldsmat fikk de servert påskelam i pita, med tzatsiki og gresk salat - godt å varme seg på.




Langfredag - som skulle være en dårlig dag værmessig - ble brukt til bading og bowling. Planlagt ut fra værmeldinga, som slo feil. Det var en solfylt vakker dag.. Men vi hadde det gøy både på bowling og i bassengene sammen med Skolstugans folk, Törestugans folk og tantefolket. Mellom basseng og bowling fikk vi kilt inn et fast food måltid. På kvelden var det rådslagning mellom frugene i skolstugan og gulstugan - lørdag var det duket for påskeleker - alle barn i lek og alle voksne i arbeid!




skolstugan laget skilt til postene
Påskiaden 2015 gikk av stabelen på påskeaften - akkurat da sola kom. Frugene hadde rukket å gå morgenprommis og satt gubbene i funksjonærmodus - mens deltakerne satt inne og knasket påskeegg og ante lite om hva som ventet. Skolstugans gubbe holdt åpningstalen og delegatene ble sendt til start ved gulstugan. Traseen gikk via brøytehaugen, rundt skolstugans hus der det var to poster - pyramidebygging og plystring med mariekjeks i munnen - videre gikk traseen til klessnora der det var limbo på programmet. Så kom en lengre transportetappe til rødstugan der det var såpebobling på toppen av snøhaugen og aking ned fra haugen. Siste etappe gikk til snøhaugen ved skolstugan der det var gakk, gakk hopp fra toppen av haugen og så langt ned i bakken som mulig. Etter målgang var det samling rundt påskiadeilden der det ble bålet pølser og marsmallows, inntatt med kakao og saft mens sola kjærtegnet røde kinn. Herlig, herlig!! Et vellykket arrangement som vil bli en fast tradisjon. Neste år satser vi på større arrangement med flere tilskuere og deltakere. Planlegginga allerede i gang.




Gubbene sto for avslutningsseremoni ved å ta utfordringa de fikk noen dager tidligere. Frugene hadde solbadet ganske nakne på Frevisören noen dager tidligere og utfordret gubbene til å gjøre det samme. Noe de gjorde, til gangs og med publikum - på selveste påskiadearenaen. Sjekk de barske menn:




På kvelden var det Påskiademiddag i skolstugan - 15 til bords (Skolstugan, Gulstugan og Rødstugans folk, minus Torjus som var hjemme, syk) - det var et herlig måltid der alle bidro med mat. Lurt at alle bidrar med litt - dagen før avreise - gode rester blir godt brukt. Skikkelig EAT altså! De store guttene gikk etter maten ned til Torjus og så film sammen med han. Vi andre tok kveld på et sivilt tidspunkt - hjemreisen kokte i bakhodet.


Nå gleder vi oss til neste år, da skal arrangementet gjentas :)

1 kommentar: