søndag 5. april 2015

Påskprommis

I år har frugene i hhv skol- og gulstugan gått tur (promenad-prommis) hver eneste morgen. Kl 10 er det nærmeste vi har kommet et anstendig tidspunkt for ferierende sivile mennesker. Et par dager har vi startet tidigere for å få turen unnagjort før dagen har tatt til med andre ting. Det fremgår godt av bildedokumentasjonen at det er morratryner på tur. Men det har vært veldig godt og veldig trivelig å gå tur - vi har opplevd og utforsket nærområdet og fått planlagt artige ting.


De 4 første dagene gikk vi til Frevisören Camping - det er 8 km t/r. En dag var veien bar - en dag var veien ubrøytet med dype bilsport og et par dager var den flekkvis bar og veldig våt. Vi har hørt at det er sunt med uvjevnt underlag og har vandret med freidig mot.

Langfredag la vi turen til Akselsviken - en noe kortere tur langs veien forbi vindkraftverket - dagen var fylt med andre planer og vi måtte få turen unnagjort.



Påskeaften gikk vi tur i skauen - i en scootertrasè etter anbefaling fra Monika. Traseèn fant vi enkelt ved å gå inn i skogen der man så et busskilt plassert på et tre i skogkanten....

Det var en fin og spennende tur i ukjent terreng og landskap, vi krysset et tjern og et vann, vandret under portaler av bøyde trær og kom veldig nær de store vindmøllene i vindkraftverket. Vi snudde da vi kom til sjøen - isen var bløt og sprukket inn med land - vi turte rett og slett ikke å gå over. Det er greit å erkjenne at man mangler kompetanse til å vurdere isen - better safe than sorry!


Til sommeren blir det flere turer - det er helt sikkert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar