onsdag 18. mai 2016

Pinse og "slow living"


Pinsa i gulstugan forløp fra sent fredag kveld til mandag formiddag. Veien ned ble svært hyggelig med en ekstra passasjer i bilen - Harry, som har stuga på andre sia av Kalix. Harry ble dessverre ikke dokumentert på orntlig bloggvis, men man kan skimte knærne til Harry på bildene fra turen øverst. Ett fattig forsøk (fra baksetet) på å fange en nydelig solnedgang i elva idet vi kjørte over grensebrua mellom Aavasaksa og Øver Torneå.

Denne maituren er forberedelse på stugesommeren og dermed ligger det arbeidsoppgaver på blokka. Egentlig skulle vi ha skiftet et par kjellervindu som har stått og ventet siden i høst, vi skulle også ha montert ei skapdør og tatt fram syklene og klargjort for dem for sykkelturen vi ikke tok. Men - det var godt å gjøre nesten ingenting. Veldig godt. 

Det var noen unntak fra latskapen; gutta raket plenen og fikk grusen tilbake i innkjørselen. Frugan fant solkroken etter å ha montert "sommarprylarna" på hylla og ble der uten å være til videre hjelp, annet enn verbal veiledning. Gubben fikk ordna ny slange til pumpa, heldigvis - kjellergulvet var preget av snøsmelting og vårløsning. Det var yderst litt overflatevann i utsatte strok innafor kjelleveggene.




Lørdag kveld var det duket for Eurosong (som svenskene kaller Grand prix) på "hjemmebane" i Globen i Stockholm. Vi heiet på Sverige og hadde tenkt at de ville dra seieren i land, slik som de gjorde i 2012 da vi også overvar begivenheten fra stugan, se her. Marianne og Karl kom over med ferdig avkjølt champagne til seierssermonien - også Monika overvar finalen sammen med oss. Minstemann var ikke interessert - han kjørte bilbane (som endelig ble montert denne helga) på loftet alene. Vi andre koste oss med div artister i div kvaliteter, med bobler i glasset og godteri på bordet. Det er artig å kunne kommentere og diskutere bidragene - vi var stort sett enige. Seiersfesten ble som planene for pinsa forøvrig - den ble avlyst og erstattet med et heller lystig gravøl der selve ølet var erstattet med sprudlende bobler - og de var gode. Samtalen varte lenge etter konkurransen - tida flyr i godt selskap.


 Søndag fortsatte vårt deilige slaraffenliv - sovmorgon og self-service frokost på fjøla - suksessivt etter oppmøte. Det var formiddagskaffe på verandaen i et veldig godt vær (i forhold til værmeldinga) - først fika med Monkan og Marianne og deretter Sandströms. Flott formiddag i sola. Vi (les gutta) fikk til og med gjort noe fornuftig; "Ni må rensa diket" formante Monika oss - det hadde ikke rent gjennom stikkrenna under snøsmeltingen og kanalen ble full av vann. Gubben var ikke tungbedt og fikk granne Kjell på laget - og det er lurt for Kjell har maskin. På et øyeblikk ble grøfta rensa og stikkrenna åpen. Takk for det.

















































































Etter en svipptur på søndagsåpen Galleria og som resulterte i bittelitt klær og sko dro vi på Trocadero for middag. Det var ikke planen, men vi GADD ikke lage middag - det ville ta for lang tid og vi var veldig sultne.....Vel hjemme fra bytur (med innlagt soft-is stop i Sangis) ventet sofaen. Et sant slit altså.




På kvelden fant gubben og minstemann ut at de skulle løse lørdagens oppståtte mysterium; - hva befant seg i IKEApakken under herskapets seng? Den ble tilfeldig oppdaget under stuepikens rengjøring lørdag formiddag uten at noen orket å slite hull i emballasjen. Frugan hadde vel og merke etterforsket mysteriet fra godstolen ved å google teksten på esken - men uten hell.. Det hele endte i et antiklimaks, det var bare skapdøra til kjøleskapet som lå der - den ble innkjøpt i for sommer og skal snart monteres.




Søndag ble det frokost i pakkemodus. Huset ble fort klargjort for stenging og vi gikk som sedvanlig før hjemreise over til Monkan for fika. Og fika var der i massevis, som alltid! Og den var veldig god! Frugan og minstemann inngikk allianse og fikk med godt samarbeid smakt på alle skuffkakene - i tillegg til at vi fikk ei oppskrift med hjem.



Harryhandelen tok vi i Haparanda - lenge siden forrige runde der. Heldigvis ikke så lenge til neste gang dit heller. Vi gleder oss til stugasommer! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar