mandag 28. mars 2016

Super avslutning på påska 2016!

Påskeaften hadde vi bestilt fint vær - første del av dagen skulle brukes på isen sammen med Sandströms våre snille naboer. De har brøytet innkjørsel, lånt oss scooterslede og er ellers velvilligheten selv i ett og alt. Guttene gledet seg til denne turen - artig og trygt å kjøre på isen sammen med kjentfolk som vet hvor leden er trygg og hvor de gode borgplassene fins.


Gutta dro ut i 12-tida i nydelig solskinn - med Lena i følget. Frugan forberedte kveldens middag og måtte melde pass ved utfart. Hun ble hentet en time senere da både dessert og tilbehør var i boks. Turen gikk på kjente tomter - det var lett å kjenne igjen "kärleksstigen" selv med islagt vann. I 2009 var vi samme vei, i båt sammen med Monika og Lennart.  Vi endte opp i en lun vik/skogholt på en av holmene/øyene der borg og bålplass var klar. Skodda hadde funnet veien til vårt lille paradis i løpet av formiddagen og det var såvidt gubben fant tilbake til campen etter å ha hentet frugan i gulstugan.























Selv om sola glimret med sitt fravær var det riktig så koselig å være ute vinterstid på norrlänsk sett. Med bål, pølser og kaffe holdt vi varmen godt. Vi dro tilbake i 3-tida - da tåka tett og det ble kjølig. For frugan var det et perfekt tidspunkt - det var enda mye å preppe til påskemiddag.

Kalkun med waldorf  og ostekake sto på menyen da våre svenske naboer og venner kom på middag. Maten var god og selskapet hyggelig. Det ble mye fliring og mange timer rundt bordet denne kvelden. Dette kan vi godt gjøre flere ganger.















Påskedagen, søndag ble dagen for hjemreise. Som et kompromiss, ble reisen lagt til ettermiddagen. Det innebar at vi fikk gjort påskebad sammen med tantefamilien i SportCity før de tok på hjemvei. Forfriskende og deilig med svømming, boblebad og badstu - man kommer ut derfra som et nytt menneske.




Etter å ha "Harryhandlet" dro vi tilbake til Baskeri, tømte frys/kjøl og stengte stugan. Vi tok farvel med bestemor og bestefar og dro på fika hos Monika som siste stopp før hjemvei. Vi fikk blant annet hjemmelaget Tiramisu - herremin så godt!! Ved firetiden brøt vi opp og vendte nesen hjemover. Føret var fint og før stormen var på plass hadde vi parkert i gården.
















Oppsummert: en flott påske!!
Kuriosa: ingen tur til Haparanda, ingen shopping = godt vær + nok å gjøre. I påska er det å gjøre ingenting også noe å gjøre;


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar