mandag 4. juli 2016

Her er vi, men hvor er sommerværet?!

På plass i stugan lurer vi på hvor sommerværet er? Sola stikker gjennom skydekket med ujevne mellomrom - like ujevnt som regnbygene. Temperaturen er så langt det mest stabile, med mellom 16 og 20 røde C. Værmeldinga for de neste dagene vekker bekymring - det er ikke bedring i umiddelbart sikte.. Det er bare å håpe at bange anelser og assosiasjoner til skitværsomre blir gjort til skamme.





Vi var på plass natt til lørdag i halv fire tida. Huset har greid seg bra siden sist og det var godt å trø over dørstokken etter den lange natteturen. Både vi og bagasjen kom vel fram - tilhengeren ble med denne gangen og oppå den en ganske ny og ganske fin vaskemaskin. Fingrene krysses for at den har klart den skramlete reisen. Det lå en gaveeske og ventet på kjøkkenbordet da vi kom. Den var til stugans gubbe fra svigers - en forsinket bursdaghilsen.


















Vår flokk er mindre enn vanlig - da eldste arving er hjemme med sommerjobb. Han kommer for å feriere litt senere og enn så lenge må vi klare oss uten han. Rart at han er blitt så stor! Og rart å være uten en flink og hjelpsom altmuligmann.

Bestemor og bestefar bød på vafler og kaffe lørdag formiddag. For de fleste av oss ble det frokost - tom brødskuff og tomt kjøleskap var realiteten hos oss. Vi satt ute i sola og fikk med oss de solstrålene denne lørdag formiddag bød på. Etter et sveip over tomta der vi skaffet oss oversikt over forestående utearbeid og "slåttonn" utnyttet vi regnværet og dro til Storheden for å bytte drenpumpe (den vi kjøpte sist hadde havarert).


Storheden bød på grønne fristelser for frugan - med hjem fra grøntutsalgene ble både rabarbra, solbærbusk, norrlandssjasmin, astilbe, rosebusk og ei peonrot. I tillegg til litt sommerblomster. Helt utrolig at Blomsterlandbutikken har unnsluppet frugans oppmerksomhet i alle de år! Vel, - ikke nå lengre. Utover ærendet med drenpumpa ble det bare proviantering og lunsjinntak før vi vendte nesen hjem.




















Minstemann så fotballkamp hos bestemor og bestefar i kveldinga. Frugan renset rabarbra og kokte syltetøy. Gubben gjorde litt og ingenting, med fotball innimellom. Huslyden var preget av reisa og en kort natt.


















Søndag ble heller ingen god værdag. Etter sovmorgon gikk vi likevel igang med utearbeid og hagearbeid (les: høya). Helt utrolig hvor overgrodd alt er blitt siden i fjor - ja, unntatt det som vi sådde; der er det mange bare flekker! Takk til bestemor og bestefar som har klippet plenen vår flere ganger og dermed gjort jobben vår med plenklipperen relativ enkel. Hagemøbler og sommerblomster, noen stauder (her: perennor) og busker kom på plass og det ser adskillig triveligere ut rundt huset. Hundre prosent blir det ikke før villniset i sørdelen av tomta - mot Rebnis - er planert og sådd. Forhåpentlig kommer både det på plass i sommer, sammen med utelys og faststrøm i anneks og forråd. Så kan vi bare håpe at sola titter fram så lenge i slengen at sofaputene kommer ut av kassa si.



Det var middag hos bestemor og bestefar - langtidsstekt svinesteik med hjemlaga surkål og nydelig saus. Vi spiste som vi ikke hadde sett mat før - det var utrolig godt. Minstemann var særs nøgd med desserten; gelè og vaniljesaus. En trivelig stund. Frugan trakk hjem da kveldens fotballkamp startet - de øvrige skulle se den.




Mer rabarbra var kjøpt inn (både på rot og stilk) og dermed var det duket for å koke rabarbrachutney. Det gikk fort og greit. Ved samling før leggetid snakket vi med gutten hjemme. Han har det heldigvis ok og mora er nok den som liker adskillelsen minst. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar