tirsdag 12. juli 2011

Lyckliga gatan

- finns just her..... Atter en ferieuke har passert, også denne med bare sol, sol og sol. Temperaturene har til tider vært i overkant, men ingenting å klage for (med unntak av natten, kanskje). Samme historie her som hjemme, det er mye bedre vær enn det værvarslet gir spådom om. Vel, vi har avkjølt oss i havsbadet på Frevisøren når varmen har gått over levelig.

Tidlig i uka kom tantebarna, frugans søster og svigerbror - de bor hos bestemor og bestefar bredvid. Trafikken mellom husene er tett. Dagen etter deres ankomst ble det grillet sei og satt langbord i hagen til bestemor og bestefar. Vesterålingene forbarmet seg over oss, og tok med skikkelig saltvannsfisk. Herlig!



Vi har også vært velsignet med egne gjester. Først av Snorre med familie; Hedda, Bjarte og Veronika. De har ikke bodd hos oss, men vi har møttes både i stugan, på frevisen og i byen. Torsdag kom Anne, Bjørn, Jonas og Elias og parkerte vogna i hagen. Et trivelig besøk som varte til lørdag. Jonas og Torjus skal starte i samme klasse, og bekjentskapet er etablert. Heldig er vi som får vise våre gjester sommerstugan på sitt beste - varmt i solveggen og kort vei til havsbadet.

Fredag kom Ann-Sylvi og Thormod innom med fersk bakst. De var på hjemvei og ble kun til ettermiddagsfik. Vi håper å få dem til å bli litt lenger neste år.



Lørdag var det SM i Rallykross i Kalix, dit dro guttene. De har sett plakatene siden vi kom og var MEGET klar da dagen endelig var kommet. Frugan var med for to år siden og syns at "husmorferie" på nyverandan var mer forlokkende - biler er biler.  Bestemor var over for å se til frugan ved et par anledninger - hun var redd at frugan skulle få heteslag i solkroken. Ha, ha! Særlig! Man er da rutinerad!! Guttene på sin side fikk med seg spennende finaleheat og skruing i pausene - de ville neppe byttet... En topp dag for alle som ble avsluttet med lørdagsbiff, hvilket deler av nabolaget fikk med seg. Brannvarsleren tok av mens gubben sto ved grytene. I all rettferdighet skal det nevnes at maten ikke ble svidd, men god! Kvelden ble avsluttet på terassen, våre svenske granner fant veien over til en trivelig kveld.


Søndag hviledag?? Aldri verden, det er ferie! Utejobb med solsteik i nakken - gubben har vært ivrig på å male huset. Vi kan nå skryte av samme farge på alle ytterveggene! Grannegrabben ble innleid til å ta veggen mot veien, resten har vi ordnet selv. Minstemann og tantejenta dro til nabogutten Alfred for å bade i hans proffe basseng, noen misunte dem den dukkerten. Frugan ble tilslutt lei av sola og gikk inn for å bryne seg på loftstrappa, der ligger mye arbeid i hvert eneste trinn. Først med fjerning av fornminner - lakk og limrestene av et före detta  belegg. Nå ser vi enden på det også, gjenstår litt (forhåpentlig) pussing og maling.


Stugans eldste arving får snart status som fisker. Han og kompisen i sommarstugan lenger ned i veien har vært på fisking nesten hver kveld - noen ganger fra båt og noen ganger fra brygge. Ofte uten fangst, men noen småfisk har det blitt. Gubben og onkel har tatt med de minste på fisking fra brygga, med abbor i steikfiskstørrelse som resultat. Tantes minste sto for den største. Det meldes at fisken var god!

























I det vi antar noe som ligner syden-teint meldes det (igjen) om gråvær. Det er helt greit. Etter 16 dager med solsteik kan skinnet få hvile en dag eller to. Vi har jobb å gjøre innomhus. Tapetsering og maling - og kanskje tilogmed litt akkumulert forefallende husarbeid. Det står dessuten utfart på dreieskiva denne uka - det passer godt i gråvær..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar