torsdag 21. juli 2011

Dagstur til Uleåborg


Det tar et par timer å kjøre dit fra stugan, vel verdt kjøretid for det er mye å se og oppleve i Oulu som finnene kaller byen. Det er den største byen i Nord-Finland, med ca 140.000 innbyggere og mye spennende å by på.

Byen er veldig pen, med kanaler og elver i tillegg til fin kystlinje med hvite sandstrender. Bebyggelsen og arkitekturen har en gammeldags kontinental stil (empire), det vises at byen har vært (og fortsatt er) rik og kultivert. Både svenskene og russerne har hatt interesse der i forne dager, det var faktisk en svenskeknug som grunnla byen.

Guttene hadde ærend i fartsparken VauhtiPuisto ved Nallikari, der de kjørte bil og firehjuling så støvføyka sto. Frugan var meget uheldig og sølte kaffe på hele seg, noe som "dessverre" medførte utrykning til Stockman Senter for ny manufaktur. Der var det ALE! (salg) og mer enn ett antrekk ble anskaffen - også resten av følget fant seg tøy. Herrlig senter med fine ting!








Vi var selvsagt også på torget og så i de ulike bodene, også inni torghallen. Kjempespennende torg med likt og ulikt. Det var rockn' roll på full guffe over torget, i stor kontrast til omgivelsene. Vi koste oss i finværet med soft-is med jordbær og sjokoladesmak, - hvorfor finns det bare i Finland?







Siste stopp før retur var middelhavsrestauranten Olimpos, - frugan og gubben trenger ingen andre ærend i Oulu for å dra dit. De serverer utrolig god mat, - etterhvert har vi tradisjon for å bestille langtidsstekt tyrkisk lam, marinert i rødvin og hvitløk. Kan spises med skje. Anbefales til alle som besøker byen, men husk at det kan være lurt å reservere bord.


Hjemme igjen i god tid før legging, fikk vi en kveldsvisitt av gamle kjente som bor på Frevisøren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar