lørdag 23. juli 2011

Sukk! Siste dag i sommarstugan


Blåbær fra egen hage og pannekaker - guttenes favoritt!
Siste dag i stugan denne sommeren er tilbakelagt. Det ble en utrolig flott sommerdag med mer sol og varme enn vanlig, nærmere 30 grader i skyggen. Kontrastene blir store til det som møter oss hjemme; vanlig vær, vanlig mat, jobb og opp i svinotta. Sukk mitt hjerte, men brist ei!

Nå har vi imidlertid lite å klage over, vi har hatt det beste været noensinne ved stugan. Samtidig har vi kommet i mål med (nesten) alle våre prosjekter både inne og ute. Masse trivelig besøk har vi også hatt. Tida har gått fort og vi kan knapt fatte at det er over. Det er mange ting vi skulle gjort mer av - og DET får vi ta igjen til neste år... eller til høsten.

Dagen har vært preget av oppbrudd og hjemreise, selv fra solstolen. Vi har ryddet vekk diverse og satt fram bunker som skal pakkes. Tidlig på dagen fikk vi besøk av venner som var på hjemvei til Tromsø, men som likevel tok avstikkeren ned til oss. Kort, men koselig besøk. Nå vet de hva som venter dem når de legger turen innom oss neste gang. Kjekt å få Hilde, Tommy, Kristoffer og Julie på besøk!



I kveldinga serverte bestemor og bestefar kveite fisket av onkel. Det ble deilig middag på langbord ute - kald kveite og agurksalat på en veeeldig varm sommerdag er utrolig godt. Så godt at vi glemte å være i kjørbar stand,  vi skulle ha skuta på bilhengern. Ilandsetting utsatt til i morgen - noe som gir oss flere dyrebare øyeblikk på Baskeri, - særlig frugan er godt fornøyd med å utsette hjemreisen litt. Også morgendagen skal bli varm og solig.


















Senere fikk vi besøk av "dobbelt-naboene" våre, Vegard og Eirin med jentene. Vi er naboer i Tromsø også - så dem ser vi snart igjen. Vi skulle gjerne gjort som dem og blitt en uke til...Jammen fikk vi ikke en invitasjon på vin og kjeks, jordgubb og grädde fra Monika, grannen på østsia. Hyggelig og hektisk! Man kan si at dagen fikk litt preg av speed-visiting...Nødvendigvis et resultat av altfor kort ferie og altfor mange planer. Mine planer om å servere vår søte svenske granne stekte torsketunger er utsatt til høsten! Det ser vi frem til.

Dagen har selvsagt også vært preget av nyhetene fra Oslo og Utøya - vi trodde nesten ikke det vi hørte over bilradioen på tur fra Kalix i ettermiddag. SVT har sendt NRKs direktesending, så vi har fått nyhetene i alle brutale detaljer og realitetene er i ferd med å synke inn over oss...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar