torsdag 19. juli 2012

Teknisk trøbbel!

Ankomstnatta - brua over til Sverige
Labert med blogging denne sommeren, noe som skyldes datatrøbbel og kamera med flatt batteri. Batteriladeren ligger hjemme, - flause! Frugan har nå fått ladet batteriet hos en av våre gjester - takk til Ken-Are! Ikke før hadde frugan fått foto fra kamera over i pc før pc'en streiket. Det skulle vise seg å være strømtilførselen, - nå hjulpet av nabo Nina er pcbatteri også ladet! Antakelig er det ikke lenge før det gamle treskverket av en pc tar helt kveld, det er nokså sikkert at den synger på nest siste verset....



For vel to uker siden kom Gøril, Arnstein og Mary til stugan, hvor Amalie allerede hadde losji. Det ble trivelige dager i sommersol. Sene middager med tendens til bukspreng lagt i lett vinlake er hovedinntrykket i ettertid. Bl a hadde gjestene med boknafisk og det ble et festmåltid. De store jentene tilbragte det meste av tida i solveggen, men både Happis og Kalix fikk besøk av noen eller alle.



Dagen etter at vårt besøk var ankommet, fikk rødstugan sine faste sommergjester på besøk - tante, onkel, Kaja og Petter. Onkel tok alle ungene med på brygga til sommerens første fiskeforsøk. Liten fangst - men idyllen synes likevel å ha vært der. Mange barn i gården og liv og røre.



Tidlig lørdag dro våre gjester videre, lenge før dagen tok til. For å gjøre kolonien enda mindre, kjørte gubben og frugan til Skjellefteå med eldste arving. Han skulle besøke en kompis på camping og ble der noen dager. På hjemvei fant frugan en rute som gikk innom Storheden, der diverse nødvendigheter ble innkjøpt. Viktigst av alt, router for wifi!! Den ble montert umiddelbart etter hjemkomst lørdag kveld - den fungerer supert!!.... i motsetning til pc'n. Vi har nettbrett og smarttelefoner og klager ikke! (Les: frugan kan spille WF)

Samme kveld kom folket til skolstugan til sin første sommerferie her. Fremover blir vi å se mye til dem, selv om vi pt ser dem mest i husveggen, malende eller i gressklippingen (mye å gjøre i nyervervet stuga!). Ungene i våre hus er jevngamle og henger sammen sent og tidlig. Stugans eldste var nok savnet de første dagene, men det er nå tatt igjen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar