tirsdag 3. juli 2012

Treg start

Sommeren og våren har vært treg, om ikke fraværende, hjemme. Derfor var gleden desto større over å kunne hive seg i bilen etter jobb fredag og sluke mil frem til sommer i sommerstugan.

Aldri har vi kommet til så dårlig vær sommerstid som vi gjorde natt til lørdag..... Kaldt, grått og vått! Nord-Norsk sommer altså! Dermed fikk vi gjort diverse annet som er nødvendig ved ankomst. Pakke ut, sette bort, sette frem osv. Og ikke minst; shopping!




Lørdag ettermiddag gikk altså med til en shoppingrunde i Happis. Stugans minste arving vil mene at hovedbegivenheten denne dagen var at han fikk seg crossykkel. Etter flere år med denne (teoretiske) interessen fikk han endelig sykkel. Besteforeldrene kom han i møte med forskudd på julegaven. Mora har hjertet i halsen og håper at skadene blir få...





Lørdag kveld hadde vi middag/kalas! For at ferien var i gang og for mange andre ting som kom til underveis! F eks at trærne mellom oss og skolstuganaboene er borte, for at graveren er borte osv. osv. Helt utrolig for en forskjell det gjør hos oss! Vi hadde både grannen og fd kårfolket her - grannen gikk tidlig. Før kalaset var over (les: midt på natta!) hadde vi fått vårt første sommerbesøk. Inger, Torbjørn og Kaja har fast vognplass i vestveggen og kom helt uanmeldt. Vi ble veldig glad for å se dem.



Søndag ble en treg dag, i grått vær. Litt rydding og istandsetting - med hjelp av Torbjørn. Gubbene hentet Amalie i Töre på ettermiddagen, hun ble innlosjert i gjestestugan i påvente av foreldrene og søstera som kommer senere i uka. På ettermiddagen var vi i Kalix og kjekade. Da mistet jeg besøk av Beate & co som skulle innom på tur hjem fra Pite-cup. Synd! Skal tas igjen ved første anledning.

Mandag ble det bedring i været, dog ikke sol og varmt. Sommerbesøket dro videre med vogna, men vi ser dem igjen senere i sommer. Bedringen i været inspirerte frugan til å få plantet sommerblomster og se over elendigheta i bedene der ugresset har vokst uten kontroll hittil i år.


Idag våknet vi til strålende sol og varme i lufta. Sofagruppa fra sjølfolkets soverom er satt på terassen og der blir den. Soverommet har fått en ekstra kommode men er likevel blitt kjempestort! Vi har egen sovesal!! TIL-senga har fått nytt trekk og er nå riktig pen - selv en fotball-anti sover søtt der nå!


Akkurat nå har vi søkt dekning innomhus - det kom et stort regnskyll forbi. Nå venter vi på neste sommerbesøk, forventet ankomst i natt. Vi er klar og gleder oss :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar