mandag 8. juli 2013

Midt i semestern

Sola og varmen har hittil bare vært innom av og til. Myggor og andre bevingede kjøttetere har det vært nok av, myggfella (omtalt her) til tross. Så da er man ganske blek med mange røde bitt/stikk - kunne gått som vannkopper om årstiden hadde vært en annen...  En satans klia! - for å si det på svensk..

Ungene i skolstugan og gulstugan har været til tross, vært på flere fisketurer. De to største har også vært sammen med den fastboende grannepojken m/kompiser på fisking i båt. Ifølge dem selv en utrolig kul kveld - vi håper de blir godt kjent denne sommeren. Fra fisketurene med småsøsken har de så langt brakt hjem en liten "babygjedde". De har også hatt en gjedderugg på kroken, dette er godt dokumentert pr mobilvideo - så myter rundt den gjedda de mistet blir det ikke. Etter språket på videoen å bedømme har de tilbrakt litt for mye tid på brygga, bryggesjauerspråket slår gjennom hos flere av dem.. Nappene har gitt motivasjon til videre fiske, en god tidtrøyte mens vi venter på godt sommervær. Språkvasken tar vi til skolestart.

Fisker med fangsten
Spisestua er ferdigstilt, onsdag kom lister, gardiner og lysekrone opp. Fredag var elektrikeren her, lys og stikk er på plass. Det beste med oppussinga er å bytte det elektriske anlegget og slippe bekymring for gammelt.  Fredag og lørdag har vært brukt på tv-stua, der begge vinduene ble skiftet i tur og orden. Ingen sak for snekkerkyndig gubbe når mål og proposjoner er de samme på nye og gamle. Det mangler gardiner og lister. Det blir vi uten en stund. Gardinene ligger bortglemt i et skap hjemme i Tromsø (irriterende!) og får bli med på neste tur. Listene må vente helt til neste år, da skal rommet renoveres og veggene få ny overflate. Det er ikke snakk om å "ødelegge fôringene" med å nerte fast provisoriske gerikter..



Siden uka startet har vi hatt dårlig vær, mandag lignet det høststorm, tirsdag var det øsregn, onsdag sol/opphold med SUR vind. Torsdag var solig, men iskald- men vi hadde arbeid nok til å ikke la oss affisere nevneverdig. En liten tur til IKEA berget dagen for frugan som er mest værsjuk, og jaggu fant vi ikke en grei sjenk til spisestua :). Lørdag og søndag har vært bra med sol og gode temperaturer, stort sett.

Fredag kom  tante og onkel med Kaja og Petter og da ble ungeflokken betydelig utvidet. Det tok ikke mange timene før onkel tok hele flokken med seg på fisking ved brygga. Fangsten begrenset seg til kattefisk for katten i skolstugan. Jakten på storgjedda pågår ennå!!

De store guttene er opptatt med et eget prosjekt og de siste dagene har dette tatt all tid. Vedboden i skolstugan skal omgjøres til gjesterom/guttebod. Guttene har ryddet og rensket boden, forsterket gulvet, ordnet og malt vegger. De har mange planer for boden og prosjektet øker stadig omfang. Gubben er rådgiver og konsulent på vanskelige ting, men guttene gjør alt selv. En skal tidlig krøkes...



Grillvær lørdagskveld
At tanteflokken kom til gårds (hos bestemor og bestefar) er trivelig for store og små. De små har bl a badet, syklet og fisket. De store har knapt gjort noen av delene, men hygget seg likevel. Ikke bare sosialt, men også matveien. Onkel hadde mange kjølebager fisk, og det er helt prima etter to uker i korv-og fläsklandet. Søndag var hele banden samlet til utemiddag hos bestemor og bestefar. Torskemedaljonger sto på menyen, med råkost, rømme og potet. Hele "rubbet" gikk - det var nok flere som led av bukspreng og mageprolaps etter det måltidet. Takk og farvel!


Ny uke er i kjømda - været blir bedre om enn ikke supert. Det planlegges ekskursjon til Oulu. Men først skal vi feire bursdag og ordne diverse. Vi er heldigvis bare halvveis og har mye feriering som gjenstår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar