torsdag 18. juli 2013

Oulu, Luleå og motorcross - det meste er gjort.

Mandag forrige uke hadde Einar i skolstugan bursdag, den feiret vi i Kalix på Vikingen - middagsbuffet. Trivelig selskap! Skolstugan ventet gjester dagen etter, så feiringa ble avsluttet på restauranten. Før vi dro til Kalix hadde vi stugevenn Benedicte m fam innom på kaffe - de hadde overnatting på Frevisøren før turen gikk til endelig destinasjon Byske.

Tirsdag gikk turen til Oulu. Nøye tima og tilrettelagt i forhold til værmelding. Skulle være skikkelig høstvær på Båtskjærsnes, så vi kunne likegodt få unnagjort Oulu-ærendet. I år var alle i rødstugan bredvid med, hvilket innebar et følge på 3 biler nedover E-4. Lett å kjøre og lett å finne fram. Vi startet på Eden/Nallikari for kaffefik ved ankomst. Så bar det på Fartsparken - noe særlig guttene hadde gledet seg til. I år kjørte også Petter på bilbanen - til de voksnes fornøyelse. Det var frynsete kjøring for å si det forsiktig, - men artig å se på. Videre gikk turen til sentrum og Vitenskapens verden, der ble både spikermatte og simulator for berg- og dalbane samt skiflyvning prøvd ut. I sistnevnte fikk frugan 89,5 meter mens gubben fikk 26,5..... Det er travelt å være i Oulu på dagstur! Turen gikk videre til sentrum og torget inklusiv Torghallen og videre opp til Stockman. På dette tidspunkt var mange blitt både sulten og lei. Vi endte på sedvanlig plass for middag; Olimpos. I år som i fjor lammekjøtt (noe svenskene ikke bruker). Godt!
lei - på Stockman




Ellers har uka gått til ferdigstilling av diverse plussprosjekter. Vi har endelig fått levert ny ytterdør, og denne ble forsøkt satt inn dagen før Oulu-turen. Det viste seg å ikke være så enkelt, så selv om vi kunne lukke og låse døra når vi dro, tok det ytterligere to dager før den var helt ferdig. Under selve dørbyttet forrige søndag fikk vi snabbvisitt av Fred-Oluf m/fam. Det var et trivelig gjensyn - håper å treffe de et annet år også!


Den gamle ytterdøra er nå blitt boddør. Den gamle boddøra ble holdt sammen av lakk/maling. Ny dør gjorde hele forskjellen på boden - den ble jo nesten standsmessig!


Vi har også fått puslet litt ute, plantet trær og busker - påbegynt et uteprosjekt for neste år, første trinn er gjort de siste dagene. Det går ut på å få kontroll på villniset mot skolstugan og få sådd plen der. Og kanskje noen (lave) trær og busker? Vi er iallefall i gang, skissen er godt risset inn i bevisstheten og neste år...! Vi får håpe det er mere og bedre utevær da.

Vi har også fått med oss Båtskjærsnesdagen og hatt rødstugans folk til middag til innvielse av spisestua, hhv lørdag og fredag. Ett av funnene på Båtskjærsnesdagen var varmrøkt regnbueørret. Den ble lunsj på tunnbrød med annanasrøre på terrassen samme dag. Ellers ble det mest utepynt av betong. Nice!

Denne tirsdagen bar turen til Luleå sammen med tantefamilien. Også denne gangen etter værmeldinga - øsregn og 12 grader var meldt for Baskeri. Vi startet i sentrum, gikk innom Åhlens og gjorde unna ærend. Etter dette var de minste ikke så lysten på flere kjøpesenter, dessuten var sulten meldt seg. Etter en tur gjennom gågata gikk vi på Waldorf restaurant i Strandsenteret. God og rimelig lunsjbuffet. Videre gikk turen til Storheden der alle barna gikk på LEOs lekeland under ledelse av stugans eldste arving. Der ble de i 2,5 timer før de ble hentet (noen litt ufrivillig). De voksne fikk gjort ærend på både tekniske og estetiske butikker. Da vi kom hjem viste det seg at regnværet var mest i Lule og omegn, bare noen dråper hadde falt på Båtskjærsnes....


Onsdag lå an til å bli "superonsdag". Det skulle bli bra vær, vi hadde fått invitasjon til middagskalas i rødstugan; grillet tørrfisk/boknabajas, rallycross på motorstadion samt midnattsalg på IKEA. Været ble tålig, grei temperatur og lett skydekke med stikksol. Boknafisken var strålende - nok en dag med bukspreng og mageprolaps. Takket være onkel Geir har vi fått saltvannsfisk under oppholdet, søndag var vi i rødstugan og spiste kveite - også det nydelig!


Guttene og gubben dro på rallycross sammen med onkel og tanteungene - frugan syntes været var for kaldt. Hun ordnet siste del av "forprosjekt hage" og fikk sådd på den fliken som var klar.  Rallyet var tidlig ferdig (sammenlignet med andre år) og litt over 21 var guttene hjemme. Ved leggetid, rundt 23:30 dro gubben, frugan og tanten til IKEA. Nattsalg med 24 % på alle varer mellom kl 24 og 02!! Tilhenger var tilkoblet og lista over ting å kjøpe var mangfoldig. Vi snakket optimistisk om hvor stille det var etter veiene på turen mot Haparanda. Joda... det var stille fordi "alle" var kommet frem. Det var ingen parkeringsplass å oppdrive noe sted rundt bygningen, så gubben lodet ute mens vi gikk inn. Det var stille i første det av butikken og vi ante fred og ingen fare. Så kom vi til lampeavdelingen, derfra sto det i stampe - køa startet der.... gudfader!! Vi hadde delt lag, frugan gikk til tag-självlagret for å hente vogn og for å hente spisebord (to alternativer). Det var ikke sebba igjen i noen bordstabler. Fra tag-själv hadde frugan telefonisk kontakt med tante og fikk snirklet seg til tantes hylle og ficka. Der fikk frugan hentet siste eksemplar av tantes ærend!! Så turen var ikke helt forgjeves - da var det bare å prøve å finne enden på køa, gå motstrøms så langt det gikk til man kunne føye seg inn i køa. 1 time og 20 minutter tok det å komme gjennom den. Aldri mer. Ingen foto fra denne seansen - knapt plass til å løfte hendene foran seg.

Hylleprosjekt halvferdig - kassene skal bli bord
Resten av tida skal brukes på opprydding, vasking og kos. I dag skal båten opp, om regnet stopper. Vi håper på  bedre vær de siste dagene - det har vært begredelig så langt. Trøsten er at det har vært mye bedre enn hjemme. Aldri så galt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar